X

Menorca acull un seminari sobre edificis de consum energètic gairebé nul

Coneixem un exemple de casa passiva; un habitatge en què el manteniment energètic és molt baix

05/03/2023

Menorca acull un seminari sobre edificis de consum energètic gairebé nul

Menorca acull aquest dimarts un seminari sobre edificis de consum energètic gairebé nul. L’esdeveniment obeeix a l’interès del Consell per promoure la reducció tant del consum d’energia com de les emissions a l’edificació. A Maó, coneixem un exemple de casa passiva; un habitatge en què el manteniment energètic és molt baix i que no demanda gairebé energia per climatitzar.

Miquel Àngel és aparellador. Des de fa dos anys i mig viu amb la seva dona, que és enginyera tècnica, i els seus dos fills en aquesta casa prefabricada de Malbúger, a Maó. L’edificació respon a l’esquema de la construcció passiva, la funció de la qual és reduir el consum energètic al màxim.

A l’interior, les condicions de confort i climatització són òptimes, amb una temperatura mitjana de 20 graus que fa que s’hi puguin estar tot l’any amb màniga curta. A dintre no tenen ni fred, ni pols ni humitat. La clau de l’intercanvi de l’aire es troba en una màquina instal·lada al soterrani. Permet millorar l’aire a l’interior de l’habitatge, aconseguir una temperatura estable i una humitat baixa, que augmenta la sensació de confortabilitat.

La construcció d’aquest tipus d’habitatges industrialitzats a Menorca es troba en fase de creixement. El mateix Miquel Àngel ha dissenyat dues cases a Cala Llonga amb aquest mateix concepte per a un client del seu despatx. Construir-les no surt més car que en el cas de les tradicionals. Tanmateix, l’estalvi en la factura energètica en justifica l’esforç.

05/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris