X

Quatre morts i més de 51.000 evacuats en les inundacions de Malàisia

El Govern regional ja ha preparat un dispositiu de neteja i de reconstrucció per als habitatges i infraestructures damnificats

06/03/2023

Quatre morts i més de 51.000 evacuats en les inundacions de Malàisia

Quatre persones han mort i ja hi ha més de 51.200 persones que han hagut de ser evacuades per les inundacions que afecten el sud de la península de Malàisia. L’estat més afectat és Johor, al sud-oest del país, amb més de 47.600 evacuats que es troben en els 270 refugis temporals habilitats, segons les darreres informacions de l’Agència Nacional de Gestió de Desastres (NADMA).

La policia ha informat de quatre morts, tots ocorreguts a Johor -amb 4 milions d’habitants, és el segon estat més poblat del país-. Les autoritats vigilen més d’una desena de rius el cabal dels quals supera la marca de perill, encara que asseguren que les aigües han començat a retrocedir en alguns districtes afectats i centenars d’evacuats han pogut tornar a les seves llars.

El primer ministre, Anwar Ibrahim, va visitar el diumenge algunes de les zones més afectades de Johor i es va comprometre a accelerar l’ajuda i els projectes de mitigació davant futures inundacions.“Aquest assumpte no es pot ajornar i s’ha de tractar amb serietat perquè no torni a ocórrer”, va indicar en el seu perfil de Twitter.

Per part seva, el Govern regional ha anunciat que prepara un enorme operatiu de neteja i reconstrucció, encara que no ha precisat quantes cases i infraestructures s’han vist damnificades pel desastre.

Les inundacions també continuen afectant unes 3.000 persones a l’estat de Pahang, on s’han habilitat 20 refugis temporals, i més de 600 a Malaca, amb sis centre per a evacuats.

06/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris