X

La Fundació de Persones amb Discapacitat de Menorca obrirà un servei per atendre la salut mental dels més joves

Actualment, 170 persones reben tractament al servei de salut mental per trastorns greus: la punta de l'iceberg

08/03/2023

La Fundació de Persones amb Discapacitat de Menorca obrirà un servei per atendre la salut mental dels més joves

A Menorca, Consell i Fundació per a Persones amb Discapacitat fan feina per obrir, en les pròximes setmanes, un servei per a persones amb trastorn de l’espectre autista i malalties mentals que afectin principalment la població jove.

Les necessitats en l’atenció a la salut mental han estat objecte de debat aquest dimarts a Ciutadella, on s’ha constatat que són necessaris més recursos per donar resposta a noves realitats.

En aquests moments són gairebé 170 els pacients en tractament a Menorca, però són casos de malalties greus, la punta de l’iceberg. Es calcula que una de cada quatre persones, patirà algun tipus de trastorn de salut mental al llarg de la seva vida. Per mirar de donar-hi resposta, des de fa un any s’està elaborant el nou Pla de Salut Mental de les Balears, per primera vegada amb representants de les administracions insulars i entitats de cada illa. També s’espera que el Parlament aprovi —aviat— el Pacte Balear per la Salut Mental, per tal d’evidenciar que és una necessitat que transcendeix els colors polítics.

08/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris