X

Montero no veu “en risc” el govern de coalició sinó els drets de les dones

La ministra d'Igualtat torna a retreure al PSOE d'haver "donat la mà" al PP per "tornar al Codi Penal de la Manada"

08/03/2023

Montero no veu “en risc” el govern de coalició sinó els drets de les dones

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha afirmat en el Dia de la dona, i després que el PSOE i Unides Podem escenifiquessin aquest dimarts la seva fractura davant la reforma de la llei del ‘només sí és sí’, que “el que està en risc en aquest moment no és el govern de coalició sinó els drets de les dones”.

D’aquesta manera s’ha pronunciat Montero en els passadissos del Congrés, on ha retret de nou que el PSOE “ha donat la mà” al PP “per a iniciar el camí que pot tornar al Codi Penal de la Manada” i no hagi volgut “asseure’s a cercar un acord ni amb la majoria”.

“Avui el més important de tot és que el protagonisme sigui del moviment feminista i que s’inundin els carrers d’aquest país de dones diverses que estem defensant més drets i una societat a Espanya feminista”, ha subratllat la ministra. Un missatge que ha llançat abans des de la tribuna del Congrés en ser interpel·lada per la diputada de Vox Rocío de Meer, que ha retret a Montero que només li interessin els problemes de les feministes i no de totes les dones i ha denunciat “l’assetjament i fustigació al qual sotmeten a les dones de Vox tots els dies” en aquesta Cambra “per pensar diferent i no acceptar els seus dogmes”.

“En aquest 8 de març tinc una molt mala notícia per a vostès: som més i inundarem els carrers d’aquest país defensant la democràcia, el feminisme i a Espanya enfront de les seves faules i mentides. Volen retrocedir en drets, sembrar l’odi, que la gent no pugui ni tenir drets, ni ser feliç. Enfront del seu feixisme. Nosaltres responem sent més i sobretot conquistant drets”, ha remarcat.

Durant la sessió de control també ha qüestionat el feminisme de la ministra d’Igualtat la portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, que l’ha acusat de “sectarisme” per estar més preocupada de “les ximpleries del todes, que els talons són una imposició del patriarcat, que cal prohibir les floretes o ara que li ha donat per dir-nos com hem de tenir les relacions sexuals”.

08/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris