X

El moviment feminista surt als carrers d’arreu del món

A les principals ciutats espanyoles es convocaren dues marxes, reflex de la situació de divisió que viu el moviment arran de la implantació de la llei trans i la del "només sí és sí"

09/03/2023

El moviment feminista surt als carrers d’arreu del món

El moviment feminista es manifestà ahir arreu del món per reivindicar els drets de les dones. A les principals ciutats espanyoles es convocaren dues marxes, reflex de la situació de divisió que viu el moviment arran de la implantació de la llei trans i la del “només sí és sí”.

Moltes varen ser les consignes que es cridaren ahir des de les diverses manifestacions que se celebraren arreu del món. El feminisme va omplir els carrers de les principals ciutats espanyoles. Enguany, però, amb el moviment dividit arran de la llei trans i la reforma de la llei del només sí és sí. A Madrid, València, Sevilla, Valladolid i Lleó es varen celebrar marxes per separat, mentre que a Barcelona les abolicionistes caminaren una mica distanciades de la marxa principal.

8M arreu del món

El feminisme es manifestà ahir a altres bandes del món i de maneres diferents. Al Regne Unit, una marxa de dones vestides com els personatges del Conte de la serventa, desfilaren pels carrers de Londres per defensar els drets de les dones a l’Iran.

A Manila, a les Filipines, la convocatòria feminista acabà amb enfrontaments policials.

A Turquia, unes dues mil dones es manifestaren a Istanbul, tot i el fort contingent policial que els va impedir accedir a la plaça Taksim.

A Mèxic, les dones sortiren al carrer en contra dels estereotips de bellesa.

400 mil dones es manifestaren a Santiago de Xile i enfocaren les seves consignes contra la violència a les dones i les agressions sexuals.

Gran part del món ahir es va vestir de lila per reivindicar els drets de les dones en el marc d’un moviment feminista que cada any és més multitudinari.

09/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris