X

La temporada de 2022 va ser una de les millors de la història, segons la Pimeef

El 90 % dels empresaris creuen que la de 2023 serà igual o millor

10/03/2023

La temporada de 2022 va ser una de les millors de la història, segons la Pimeef

A les Pitiüses, més d’un 64 per cent dels petits i mitjans empresaris manifesten que l’any 2022 ha estat bo o molt bo. És un dels millors resultats de la història junt amb l’any 2001. Són dades de l’enquesta d’activitat de la Pimeef, que també revela que el principal problema al qual s’enfronten ara els empresaris és la manca de personal qualificat.

El 68 per cent dels empresaris de les Pitiüses han millorat els seus resultats durant 2022 i més de la meitat han incrementat les vendes en més d’un 10 per cent. Segons la secretària general de Pimeef, M. Àngels Marí, “els empresaris que han augmentat vendes ho atribueixen a una millor temporada turística, a un increment de la despesa per part dels turistes, a la fi de les restriccions i a més ganes de gastar”.

Els empresaris encaren aquesta temporada amb optimisme, un 90 per cent creuen que serà millor o igual que la passada. La contractació de personal qualificat passa al primer lloc de les preocupacions empresarials, per davant de l’intrusisme. Per això la Pimeef demana una solució al problema de l’habitatge. “Pràcticament, la totalitat dels empresaris vàrem haver de posar més sous damunt la taula pel nostre personal”, diu el president de Pimeef, Alfonso Rojo.

Enguany la temporada començarà amb les plantilles al 80 per cent per evitar sorpreses. A l’enquesta, els empresaris també suspenen les comunicacions en hivern, la neteja i la manca d’aparcament. L’augment del preu de l’electricitat i del combustible, així com el trànsit caòtic són altres dels problemes que, diuen, incrementen els costos a les empreses.

10/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris