X

Nou rutes per no oblidar la repressió durant la Guerra Civil i el franquisme

Maria Àngels Ferragut publica un llibre on mostra indrets com antigues presons, nius d'ametralladora, o camins fets per presos

11/03/2023

Nou rutes per no oblidar la repressió durant la Guerra Civil i el franquisme

La memòria històrica té des d’ara una nova eina de divulgació. El Llibre ‘Rutes de la Guerra Civil i la Repressió a Mallorca’ planteja 9 rutes per conèixer alguns dels escenaris que varen acollir aquesta època tan fosca de la nostra història.

Maria Àngels Ferragut planteja 9 rutes per endinsar-se en el període més trist de la història recent de Mallorca. Des de presons, fins nius d’ametralladora, fosses comunes o camins construït per presos.

El Claustre de Sant Domingo d’Inca és una joia patrimonial, i una mar de tranquil·litat i pau. Això ara, el 2023. Però no sempre va ser així, ja que en esclatar la guerra civil es va convertir en la presó més important d’Inca.

Les passes de Sant Domingo ens duen cap al Quarter General Luque, antic centre de detenció i on tengueren lloc Consells de Guerra. I així podríem seguir cap a les altres fites de les Rutes. Una eina de divulgació que tendrà continuïtat en el futur amb més itineraris i rutes guiades.

11/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris