X

Escollir plantes de jardí poc inflamables o mantenir el bosc net són claus per evitar incendis

L'IBANAT i els tècnics de Xarxa Forestal fan tallafocs i netegen les zones boscoses de Menorca per prevenir incendis

12/03/2023

Escollir plantes de jardí poc inflamables o mantenir el bosc net són claus per evitar incendis

La prevenció és la millor eina per evitar el perill del foc. L’IBANAT i els tècnics de la Xarxa Forestal fan tallafocs i netegen les zones boscoses. Però els propietaris que tenen cases al bosc també tenen una part de responsabilitat a prevenir incendis forestals. Per saber com fer-ho, el Govern i Red Eléctrica han editat la guia ‘Com conviure amb els incendis forestals’.

Brigades de professionals treballen, aquests dies, entorn de diverses urbanitzacions de Menorca per crear faixes de defensa. Preparen una franges de terreny entre el bosc i les cases que, en cas d’incendi, ofereixin oportunitats als equips d’extinció per poder-lo controlar.

Actualment, el 52% de la superfície de Menorca és bosc i viure-hi a prop comporta responsabilitats. Per això s’acaba d’editar una guia de prevenció amb un títol ben explícit: ‘Conviure amb els incendis forestals’.

Una necessitat de prevenció individual que tenen molt clara les persones que fa temps que viuen en zones boscoses, com és el cas de la de sa Roca, en es Mercadal.

Als jardins s’han d’evitar els arbres més inflamables: pins, xiprers, eucaliptus o palmeres són el combustible perfecte per al foc.

12/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris