X

Tamames defensa la seva “independència absoluta” envers VOX

El candidat a la presidència del Govern afirma que era un requisit indispensable per presentar-se com a candidat a la moció de censura

14/03/2023

Tamames defensa la seva “independència absoluta” envers VOX

El candidat a la presidència del Govern central Ramón Tamames ha defensat dimarts la seva “independència absoluta” en el discurs que durà a terme per defensar la moció de censura presentada per VOX contra Pedro Sánchez i ha destacat que el “comú denominador” amb el partit de Santiago Abascal és “la monarquia parlamentària, la unitat d’Espanya i la bandera”. En declaracions als mitjans, abans d’assistir a un col·loqui a la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, ha recordat que sempre ha estat un “requisit sine qua non” i “indispensable” per presentar-se com a candidat a la moció de censura, que es debatrà al Congrés els propers 21 i 22 de març.

A preguntes dels periodistes, Tamames ha esquivat parlar de les seves discrepàncies amb el partit que lidera Abascal i ha apel·lat als “principis lògics” dels valors constitucionals que tant ell, com un dels redactors de la Carta Magna, com VOX, un partit que ha definit “constitucionalista”, han de defensar. Sobre si pensa que l’Executiu de coalició “és el pitjor govern de la història” com manté VOX en el seu discurs, Tamames ha tret importància a l’afirmació i ha considerat que l’estratègia dialèctica a la política tendeix “sempre a exagerar” i “subratllar determinades qüestions per “cridar l’atenció”. “No particip en epítets cap persona si no hi ha una raó per fer-ho d’una manera directa i personal”, ha dit.

Discurs

Així mateix, Tamanes ha explicat que fa “un mes que està” preparant el discurs i que “cada dia” afegeix o retira alguna qüestió, ja que “preparar un discurs té la seva substància”, alhora que ha assegurat que “encara s’està estudiant” el lloc que ocuparà al Congrés durant el debat, una qüestió que tractarà dijous amb la Cambra en coincidència amb la roda de premsa que oferirà amb Abascal per explicar “els objectius de la moció de censura”.

14/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris