X

L’estafa de Lujocasa: demanen 16,5 anys de presó per a Carlos García Roldán

El cervell de l'estafa immobiliària més gran comesa a Mallorca i els seus col·laboradors estan acusats d'apropiar-se de més de 3,3 milions d'euros

16/03/2023

L’estafa de Lujocasa: demanen 16,5 anys de presó per a Carlos García Roldán

La Fiscalia reclama que condemnin Carlos García Roldán a 16 anys i mig de presó. Acusa el cervell de l’estafa immobiliària més gran comesa a Mallorca de vendre sobre plànol habitatges que no varen existir mai. Amb ell seuran al banc dels acusats la seva parella, la seva germana i altres cinc col·laboradors. Entre aquests, un agent immobiliari, el suposat constructor de les cases i els seus testaferros. Per a ells, es demanen penes de fins a 10 anys de presó. A tots els imputen, entre altres, delictes d’estafa i pertinença a grup criminal.

El modus operandi

Els acusats simulaven ser promotors solvents i comercialitzaven immobles que no tenien intenció de construir. A pesar que publicitaven una trentena de promocions a Palma i altres localitats de Mallorca, la realitat és que no tenien ni els solars ni els permisos necessaris per dur-les a terme. Amb aquest modus operandi varen estafar més de 240 persones i varen obtenir més de 3,3 milions d’euros, entre els anys 2015 i 2018. García Roldán, també conegut com a ‘Charlie’, va retirar prop d’un milió d’euros en efectiu i va carregar a la targeta de la societat despeses particulars que superaven els 300.000 euros. Destaquen els més de 700.000 euros que va gastar al Casino Mallorca, on va acudir en 227 ocasions.

16/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris