X

Les obres a l’aparcament de sa Torre d’en Galmés al 2018 enfronten el PP i el Consell de Menorca

Les intervencions es van fer el 2018 en sòl rústic protegit sense disposar de la declaració d'interès general

16/03/2023

Les obres a l’aparcament de sa Torre d’en Galmés al 2018 enfronten el PP i el Consell de Menorca

Els fets es remunten al 2018. El Consell de Menorca va fer una comunicació prèvia a l’Ajuntament d’Alaior per fer unes obres de millora i ampliació de l’aparcament de sa Torre d’en Galmés. El Consistori, però, va concloure que per fer-les era necessària una declaració d’interès general, per ser sòl rústic protegit.

El Consell va decidir no iniciar el procediment requerit i va fer-hi actuacions igualment, menors d’aquelles que tenien previst fer. Ara, el PP demana la dimissió de Miquel Àngel Maria, conseller de Cultura de Menorca.

Cultura explica que “no es va ampliar l’espai del pàrquing sinó que es va fer una reordenació per guanyar-hi estacionaments: es van repintar les línies, canviar de lloc la caseta d’informació turística i una modificació de la paret seca per tancar un dels portells“.

El conseller insular de Cultura afirma que “com es tractava d’una obra menor, els tècnics van considerar que amb la comunicació prèvia inicial ja estava coberta”. L’Ajuntament d’Alaior, per la seva banda, ha declarat la caducitat del procediment i ha enviat la resolució al Consorci per a la Protecció de la Legalitat en Sòl Rústic.

16/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris