X

Tamames reclama eleccions generals el 28 de maig

El candidat a la presidència del Govern central ha explicat els motius i objectius de la moció de censura de VOX contra Pedro Sánchez

16/03/2023

Tamames reclama eleccions generals el 28 de maig

El president de VOX, Santiago Abascal, i el candidat de la moció de censura, Ramón Tamames, han exhibit dijous sintonia davant de Pedro Sánchez, durant una roda de premsa al Congrés a cinc dies del debat en què han escenificat unitat sobre la urgència d’un canvi de govern. Tots dos han donat per assumides les seves discrepàncies ideològiques i han centrat les seves intervencions en què coincideixen “en el fet essencial i fonamental“: la defensa de la Constitució, la monarquia parlamentària i la bandera.

També en la necessitat de dissoldre les Corts i avançar les eleccions generals al 28 de maig, coincidint amb les autonòmiques i municipals, amb l’argument que el país es troba en una situació delicada i “no pot perdre més temps” amb el què, segons el veterà economista, és “un dels governs pitjors” de la història d’Espanya. “Tempus fugit”, ha advertit l’exdirigent comunista, que ha assegurat que se sent “a gust” encapçalant la iniciativa impulsada per VOX al Congrés per expulsar Sánchez de la Moncloa i que està “tan il·lusionat amb els canvis que hi pot haver a Espanya” com quan va arribar a la universitat com a professor.

Tant Abascal com Tamames creuen que ja han complert l’objectiu amb aquesta “acció comuna parlamentària” que es debatrà els propers 21 i 22 de març i resten importància que la moció estigui abocada al fracàs, ja que només compta amb els vots favorables dels 52 vots de VOX. Pel líder d’aquest partit, han complert de manera “fidel i exacta” amb el que van prometre quan al novembre van anunciar la seva intenció de buscar un candidat independent i amb experiència acreditada per censurar, per segona vegada aquesta legislatura, el Govern de coalició del PSOE i Unides Podem.

Objectiu

S’ha complert ja l’objectiu, perquè l’economista ha acceptat als 89 anys el “repte patriòtic” de representar els “milions” de ciutadans, no només votants de VOX, que volen un canvi de rumb “per sobre de diferències ideològiques o polítiques”. “I no és poc, creiem que és molt més que suficient”, ha dit Abascal, que ha assegurat que en cap moment no s’han plantejat retirar la moció, sobretot, després de la filtració del discurs del candidat que tots dos han recalcat que és una versió “bastant antiquada”, encara que pot ser el guió de la definitiva.

Pel president de VOX, en qualsevol cas, “no hi ha mal que per bé no vingui” i ha tornat a convidar al PP perquè estudiï els arguments, reflexioni sobre la seva abstenció i, finalment, pugui canviar el sentit del vot. Tamames, que ha puntualitzat sobre l’èxit de la moció que “la improbabilitat no és absoluta”, ha dit que no intentarà parlar amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en creure que la moció ja està “en temps de descompte”.

Satisfacció

Ha mostrat la seva satisfacció per poder tornar al Congrés, on ja va estar com a diputat set anys i al qual ara torna per deixar el seu llegat, diu. “Aquesta tornada a casa m’umpl d’una mena de sabor especial“, ha destacat i ha agraït la “valentia” de VOX en donar-li l’oportunitat d’oferir al país una visió de com està actuant Pedro Sánchez. A parer seu, “hi ha moltes coses que es podrien fer i no es fan per desídia”. També ha afirmat que hauria d’haver-hi un consens entre les tres principals forces polítiques constitucionalistes, segons ha dit, PSOE, PP i VOX.

Després de la roda de premsa, el candidat a la Presidència del Govern i el líder de VOX s’han reunit amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per tractar qüestions logístiques i d’organització davant del debat de la moció de censura.

16/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris