X

Un centenar d’afectats per l’estafa de Lujo Casa han recuperat els seus doblers

Els tribunals han obligat els bancs a tornar els doblers que els clients dipositaven per reservar els habitatges

17/03/2023

Un centenar d’afectats per l’estafa de Lujo Casa han recuperat els seus doblers

Un centenar d’afectats pel frau de Lujo Casa ha recuperat ja els doblers que els van estafar amb la venda d’habitatges fantasma. Un dels advocats dels perjudicats, Eduardo Valdivia, explica que, des del principi, va tenir clar que seria complicat recuperar els doblers, perquè la immobiliària no tenia ni fons ni patrimoni. Diu que, a pesar que publicitaven una trentena de promocions, “només eran propietaris d’un o dos solars”.

Llavors, va anar contra els tres bancs amb els quals treballava la promotora. Hi havia clients que havien dipositat als comptes de la societat quantitats de fins a 200.000 euros per reservar un habitatge. I les entitats varen incomplir diversos protocols. Les entitats no havien exigit les garanties necessàries a la immobiliària, i tampoc no havien supervisat els moviments d’uns doblers que s’havien d’invertir a edificar habitatges.

Els jutjats han donat la raó a Valdivia en les successives demandes que ha plantejat en els darrers anys. Des que varen sortir les primeres sentències favorables als clients, l’any 2020, ja hi ha devers 100 denunciants que han rebut els doblers per part de les entitats bancàries. I encara hi ha gent pendent de ser indemnitzada. Valdivia calcula que, en aquests moments, ja s’ha tornat una suma de devers 1 milió d’euros. En total, els doblers estafats per Lujo Casa superen els 3,3 milions d’euros.

A pesar que han recuperat els doblers, alguns clients podrien reclamar pels danys morals que l’empresa Lujo Casa els va causar, al judici que se celebrarà a l’Audiència. En espera que es fixi data per a la vista, ja se sap que el fiscal reclama 16,5 anys de presó per al cervell de l’estafa, Carlos García Roldán, i penes de fins a 10 anys per als seus set col·laboradors.

17/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris