X

Presenten el tren tram, que travessarà per dins Manacor

L'execució del projecte suposarà el primer pas per fer arribar el tren fins a Artà

17/03/2023

Presenten el tren tram, que travessarà per dins Manacor

Primera passa per fer arribar el tren als pobles del Llevant de Mallorca. Aquest divendres el Govern ha presentat el pas del tren per dins Manacor, on discorrerà en forma de tramvia urbà per després continuar cap a Sant Llorenç. També es té l’objectiu que arribi a Son Carrió l’any 2025.

El pas del tren per Manacor ho farà resseguint l’avinguda del Ferrocarrill, per on ja discorria en el passat. El tren, que serà un tramvia urbà, passarà pel mig de les palmeres que hi ha a la mitjana.

El projecte bàsic que s’ha presentat avui a Manacor s’ha fet amb el consens de l’Ajuntament, que volia evitar que la nova infraestructura esdevingués una barrera urbana. En el seu pas per dins la ciutat, el tren-tram tendrà diverses parades i la sortida es produirà per on ara hi ha la Via Verda, una via que es vol conservar.

El pressupost del projecte és de 30 milions d’euros. Uns doblers que es finançaran a través de l’impost de turisme sostenible, amb el qual el Govern aportarà els 120 milions que costarà fer arribar el tren fins a Artà.

17/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris