X

La ministra de Sanitat anuncia un acord per crear l’especialitat d’Urgències i Emergències

"S'ha assolit el consens", ha sentenciat Carolina Darias després del seu darrer Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, celebrat aquest divendres a Consolat de Mar

17/03/2023

La ministra de Sanitat anuncia un acord per crear l’especialitat d’Urgències i Emergències

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest divendres un acord per crear finalment l’especialitat de Medicina d’Urgències i Emergències, una reclamació històrica dels sanitaris que treballen en aquest nivell assistencial. Després del seu últim Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, celebrat a Palma, la ministra ha apuntat que el grup de treball constituït per les societats científiques per arribar a un acord sobre els detalls d’aquesta especialitat ha conclòs la seva avaluació en bons termes.

En qualsevol cas, la seva aprovació no serà immediata: “Com hi havia algunes de les especialitats demandades, en aquest cas Urgències, que tenia una certa controvèrsia entre diferents comunitats i diferents societats científiques, acordem entre tots constituir un grup de treball. El consens s’ha aconseguit i, per tant, l’especialitat de Medicina d’Urgències serà la primera especialitat que iniciï el seu procés, perquè, en el futur, quan s’acordi, es converteixi en especialitat”.

A la d’Urgències li seguirà la de Genètica, tal com ja va avançar Darias el febrer al Senat, quan va comentar que ambdues, a més de la de Malalties Infeccioses, serien “una realitat”. “Era de màxima actualitat, de gran demanda”, ha insistit aquest divendres la ministra.

El Govern va aprovar el juliol de l’any passat el Reial decret per aprovar noves especialitats “de manera arreglada i amb seguretat jurídica”. Des d’anys abans, la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències reclama la creació de l’especialitat, tenint en compte que Espanya era ja un dels pocs països europeus que no en disposava.

Per als urgentòlegs, aquesta és una “reivindicació justa, eficient i legítima”. “No només donarà el merescut reconeixement al valor de l’exercici d’un col·lectiu de metges amb vocació que exerceixen la seva labor amb un compromís i responsabilitat indestructibles, fins i tot en situacions d’alt risc, tal com s’ha posat de manifest en els últims anys, sinó que, a més, és l’única que farà possible la defensa del bé comú, que, en aquest cas, no és un altre que el dret a la salut dels ciutadans del nostre país”, van defensar en un comunicat.

17/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris