X

Unes 400 persones es concentren davant l’hospital Can Misses per la manca d’oncòlegs a Eivissa

El servei hauria de comptar amb cinc oncòlegs, però actualment només n'hi ha dos en plantilla

18/03/2023

Unes 400 persones es concentren davant l’hospital Can Misses per la manca d’oncòlegs a Eivissa

Unes 400 persones s’han concentrat aquest dissabte migdia davant l’hospital Can Misses per reclamar més metges i reivindicar una sanitat digna.

Les consultes del servei d’Oncologia a l’Hospital de Can Misses han augmentat un 33% des de l’any 2014, segons dades de la Conselleria de Salut. Aquell any, foren poc més de 6.000; la xifra ha anat pujant any rere any , fins al 2022, que es tancà amb prop de 8.000 consultes ateses.

El servei hauria de comptar amb cinc oncòlegs, però actualment només n’hi ha dos en plantilla. L’Area de Salut assegura que continua cercant professionals i, mentrestant, es segueixen desplaçant fins a Eivissa especialistes de Son Espases per atendre els pacients oncològics de les Pitiüses.

La consellera de Salut recorda que el servei es completa amb la visita setmanal d’oncòlegs que es desplacen des de Mallorca. Ha explicat que augmenta el nombre de jornades a Can Misses, fins les 11 i que completen la plantilla de manera col·laborativa, d’aquesta manera es permet el desplaçament a Formentera.

18/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris