X

40.000 joves ja es poden aconseguir la targeta TIB amb perfil d’estudiant

Els estudiants no empadronats a Mallorca es poden beneficiar del transport públic gratuït amb aquesta targeta

18/03/2023

40.000 joves ja es poden aconseguir la targeta TIB amb perfil d’estudiant

Els joves d’altres Illes que cursen estudis a Mallorca ja poden demanar també la targeta intermodal. Aquest nou perfil afecta tots els estudiants balears, que no estan empadronats a Mallorca, i que fins ara no podien accedir al transport públic gratuït. Només a la UIB hi ha uns 1.300 estudiants afectats.

N’Óscar, na Maria i na Laura són de Menorca i Eivissa, estudien les seves carreres a la UIB. Són uns dels 40.000 joves que es beneficiaran del nou perfil d’estudiant de la targeta TIB, que ja es pot demanar als punts d’emissió de targetes. Maarten van Bemmelen, gerent del Consorci de Transports de Mallorca, explica que el nou perfil s’aplica a alumnes de batxillerat, de graus universitaris, d’ESO, graus superiors, FP…

La poden demanar els joves de fins a 30 anys que estudien a Mallorca. Només s’ha de presentar el DNI i el resguard de la matrícula d’on s’estiguin formant. Això permetrà accedir al transport públic gratuït a estudiants de totes les illes que, fins ara, han pagat a cost de turista. Especialment, els que necessitaven estar a la residència de la UIB. Ja que aquests alumnes estan obligats a estar empadronats a la seva illa per tenir preferència a l’hora d’accedir a la residència. Per aquest motiu, es creava un buit legal pel qual no podien aconseguir la targeta TIB, ja que el requisit imprescindible per obtenir-la és estar empadronat a Mallorca.

Oscar, de Menorca , conta que agafar quatre o cinc autobusos fins ara era tan car que equivalia a un bitllet per anar a veure a la seva família cap a Menorca. Na Laura i Na Marina son eivissenques i asseguren que ara que podran obtenir la targeta es podran plantejar visitar més a fons l’illa. Per sort, ja no serà una despesa afegida al cost de la residència d’estudiants. Ara, a la fi, podran gaudir de transport públic gratuït joves eivissencs, menorquins, formenterencs i d’altres indrets d’Espanya i el món.

A hores d’ara, més de 360.000 persones ja tenen la targeta TIB i, amb aquest nou perfil, s’espera arribar a les 400.000 abans d’acabar l’any.

18/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris