X

Els ports de les Balears rebran aquest 2023 més escales de creuers però amb manco passatgers

Enguany, no hi haurà cap dia en què coincideixin al port de Palma més de 3 grans creuers

19/03/2023

Els ports de les Balears rebran aquest 2023 més escales de creuers però amb manco passatgers

Els consignataris preveuen una temporada de creuers amb més escales i manco passatgers. La presidenta de la patronal d’activitats marítimes assegura que moltes navieres opten per mantenir els protocols de la pandèmia i no omplir els vaixells. Al port de Palma hi ha programades unes 500 escales, una xifra similar a la de l’any passat. Enguany, però, cap dia no coincidiran més de 3 grans creuers. La temporada comença a finals d’aquest mes.

Per una altra banda, els consignataris de Balears estan preocupats per com afectaran les obres del port de Palma al trànsit i a la logística pel transport de turistes, a les portes de l’inici de la temporada de creuers.

Una temporada en què creix el nombre d’escales en el conjunt de les Illes, prop de 800 enguany, però no s’espera arribar a xifres de passatgers d’abans de la pandèmia. Enguany, a més, ni tampoc l’any que ve, no hi haurà cap dia en què coincideixin al port de Palma més de 3 grans creuers.

A finals d’aquest mes arranca la temporada alta dels creuers. Al port de Palma, enguany hi ha programades unes 500 escales, una xifra similar a l’any passat.. Però cap dia es repetirà aquesta imatge. Enguany ja no es produirà cap excepció i no coincidiran al port de ciutat més de 3 creuers amb capacitat per a més de 500 passatgers.

El creuer més gran que farà escala enguany a les Illes és un que pot acollir més de 6.000 passatgers i atracarà al port de Palma cada dilluns entre el 17 d’abril i el 23 d’octubre. Els consignataris expliquen que moltes de les navilieres no volen omplir els vaixells. Així és que tot i que el nombre d’escales es recupera no està previst que s’arribi a xifres de creueristes d’abans de la pandèmia, quan se superaren els 2 milions de passatgers.

Per aquesta temporada, els consignataris estan especialment preocupats per les obres al Passeig Marítim de Palma. Pel 2024 els consignataris ja tenen reservades 515 escales a Palma i ja han començat a rebre sol·licituds pel 2025.

19/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris