X

L’hospital de crònics de Felanitx du 4 anys de retard i costarà 5 milions d’euros més

Segons ha pogut saber IB3, la Conselleria de Salut dimarts presentarà el projecte arquitectònic

19/03/2023

L’hospital de crònics de Felanitx du 4 anys de retard i costarà 5 milions d’euros més

Els terrenys del nou hospital de crònics de Felanitx continuen en el seu estat natural. Declarat per partida doble d’interès autonòmic per l’executiu balear al gener de 2019 i al maig de 2021, el centre sociosanitari du 4 anys de retard. L’ajuntament encara no ha començat les obres de dotació de serveis urbanístics bàsics que executarà l’empresa ESSA Excavacions s’Horta per un import de 300 mil euros.

Segons ha pogut saber IB3, el promotor, la Conselleria de Salut, dimarts presentarà el projecte arquitectònic que han realitzat els estudis d’arquitectura Barceló-Balanzó i Sulkin Marchissio. Si en un principi s’havia pressupostat la licitació d’execució de les obres per 20 milions d’euros amb IVA inclòs, ara la revisió de preus pel sobrecost dels materials ha apujat fins als 25 milions.

Per la seva banda, el departament de Carreteres del Consell de Mallorca, no té redactat el projecte per millorar-ne els accessos. La construcció d’una nova rotonda davant el poliesportiu Guillem Timoner, i un vial de comunicació entre la rotonda nova i l’existent a l’entrada en direcció a Campos.

L’hospital tindrà una superfície construïda total de 8.972 m2 i albergarà cent habitacions dobles d’ús individual. L’objectiu del nou centre hospitalari serà millorar l’activitat assistencial a la zona, que comprèn vuit municipis i té una població superior als 140.000 habitants, el 17 % dels quals (és a dir, 23.924) supera els 65 anys.

A més, segons les projeccions de població de l’Institut Nacional d’Estadística, s’estima que l’any 2029 la població d’aquest sector serà de 148.990 persones i que el 20 % (29.758) tindrà 65 anys o més. Aquest increment del 17 % al 20 % és fonamental per calcular els recursos necessaris del nou hospital. Aquestes dades mostren una tendència cap a l’envelliment de la població i, en conseqüència, cap a l’increment progressiu de les malalties cròniques.


El projecte de l’hospital de Felanitx estarà acabat abans que finalitzi l’any


Es construirà una nova rotonda a Felanitx per millorar els accessos al futur hospital

19/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris