X

Els veïnats de na Burguesa lamenten el contrast entre les vistes panoràmiques i l’acumulació del fems a la serra

Una vintena de voluntaris han recollit 500 quilos de fems del mirador

19/03/2023

Els veïnats de na Burguesa lamenten el contrast entre les vistes panoràmiques i l’acumulació del fems a la serra

Com és possible que unes vistes tan espectaculars es perdin entre tanta brutor? És el que és demanen els veïnats de Na Burguesa.

Des de fa temps, reivindiquen que el mirador és un espai natural i no una deixalleria. Gaspar Pujol, president de l’Associació de Veïnats de Gènova, assegura que “de cada vegada hi ha més brutor i ningú s’encarrega de la neteja. Els veïnats estan preocupats i, per això, venen a fer net”.

Una vintena de voluntaris ha netejat aquest diumenge les zones més afectades. En altres ocasions han arribat a recollir 700 quilos de fems. Per això, demanen a la gent més civisme i responsabilitat amb els seus residus. “Les vistes panoràmiques són molt belles, però quan un mira cap abaix… és una llàstima que tenguem les muntanyes així” lamenta un veí de Na Burguesa. Defensen que, per cuidar l’entorn, basta amb deixar els residus dins la mateixa bossa que utilitzen per pujar a la muntanya i tirar-los al contenidor de baixada.

El vicepresident de l’Associació de Veïnats de Gènova també lamenta la brutor d’una zona per seure: “Hi deu haver unes mil llosques”. Reclamen que ja no és un tema de civisme, sinó de seguretat: “És perjudicial per tothom. La muntanya es podria calar foc” comenta indignat un veïnat. Fan una crida perquè la gent prengui consciència per cuidar l’entorn com si fos casa seva.

19/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris