X

Fa 15 anys que l’associació de pares i mares del CEIP de Caimari demana una escola nova

L'Ajuntament de Selva assegura haver concedit la llicència d'obra, però Educació no treu la licitació d'obres

19/03/2023

Fa 15 anys que l’associació de pares i mares del CEIP de Caimari demana una escola nova

Ha passat una generació d’infants i pares i, a Caimari, continuen amb la mateixa reivindicació del 2008. És cert que han avançat però estan cansats de veure com no arriben les obres de l’escola nova.

Fa més de 5 anys que estan de manera provisional a l’edifici de Ca les Monges i sortir al pati és sortir a la plaça. Psicomotricitat a segon cicle d’infantil o Educació Física es fan a altres llocs municipals.

El nou CEIP s’ha d’ubicar en aquest solar municipal de ses Deveres que, fins aquest cap de setmana, ha servit de punt verd. Educació al 2019 va presentar el projecte arquitectònic. L’Ajuntament de Selva assegura haver concedit ja la llicència d’obra, però la Conselleria d’Educació no ha tret la licitació d’obres. Es tractarà d’una escola d’una línia, amb tres unitats d’infantil i sis de primària, a més dels serveis complementaris, com el menjador i el gimnàs.

Cal recordar que els terrenys en sòl rústic, i una superfície útil de 5.250 metres quadrats, poden ubicar el nou centre educatiu gràcies al Decret llei 1/2018 de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, ja que canviava automàticament la qualificació urbanística a ús educatiu. Fins en aquest moment, el Pla Territorial de Mallorca però, impedia que pogués obtenir la declaració d’interès general, ja que aquesta norma limita la possibilitat d’ubicar usos docents en sòl rústic només a les anomenades àrees de transició.

La dotació de serveis fa 2 anys que està acabada. Va costar 324.264 €, dels quals 183.935 € els va aportar el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca en la convocatòria de subvencions 2019-2020 per dur a terme actuacions d’inversió de competència municipal.


Polèmica a Caimari perquè el parc verd està ubicat al solar on s’ha de fer l’escola nova


Ja hi ha projecte per a l’escola nova de Caimari

19/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris