societat

A falta d’ofertes de feina augmenten els cursos de formació

La situació generada per la pandèmia ha provocat un augment del nombre de persones que cerquen alternatives laborals

A+falta+d%27ofertes+de+feina+augmenten+els+cursos+de+formaci%C3%B3


Cauen les ofertes de feina al 40% respecte al 2019

A l’espera de la reactivació del mercat laboral, augmenta el nombre de persones que s’animen a fer cursos de formació. A més, tot i que hi ha en marxa manco processos de selecció de personal, diferents entitats continuen ofertant borses de treball o agències de col·locació.

Yolanda Martínez, cap de l’àrea d’ocupació de Palma Activa, reconeix que la situació generada per la covid ha obligat a endarrerir programes dirigits a col·lectius vulnerables aturats i oferir menys serveis que anys anteriors. Tot i això, segueix en marxa l’Agència de col·locació, per atendre tant a persones que cerquen feina com a empreses que cerquen treballadors.

Fins ara, anualment es realitzava una fira d’ocupació al Palau de Congressos. Un esdeveniment que posava en contacte directe a empreses i treballadors. Enguany està previst fer-ho online.

El que sí ha augmentat de manera considerable és el nombre de gent que s’apunta a cursos de formació. En el primer trimestre de l’any, Palma Activa ha realitzat uns 50 cursos on hi han participat més de 900 persones. S’espera que a finals d’any es superin les 3.500 persones.

Pablo Castellary, cap de l’Àrea de Formació de Palma Activa afirma que la demanda creixent de formació i la realització dels cursos online ha permès augmentar el nombre de places i flexibilitzar horaris.

Els cursos amb més demanda són els de noves tecnologies nivell avançat, idiomes, creació i gestió d’empreses, nàutica i competències laborals. Segons Castellary, s’ha notat un increment d’alumnes que treballaven en el sector turístic i intenten cercar un altre sortida laboral.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les terrasses de Formentera podran obrir tots els dies de manera ininterrompuda a partir de dilluns

Els interiors mantindran l'aforament al 50%, amb taules de quatre persones de fins a dos nuclis, i hauran de tancar...

El fiscal Barceló: “No estam d’acord amb la resolució del TSJIB que mantén les restriccions perquè va en contra de l’estat de dret”

La Fiscalia està estudiant interposar un recurs de reposició contra la decisió judicial que avala a Armengol

Cas WhatsApp: el jutge reafirma que Penalva només ha de ser jutjat per revelació de secrets

Carlos Gómez insta les parts a presentar els seus escrits d'acusacions amb una resolució que, en aquesta ocasió, és ferma

Ciutadella prepara unes jornades per debatre el paper de les dones a les festes de Sant Joan

La iniciativa, que ha generat polèmica i encès els ànims a xarxes socials, es durà a terme a finals d'any