economia

Cauen les ofertes de feina al 40% respecte al 2019

La contractació està aturada en el turisme, mentre els sectors agrari, el comerç, la nàutica i l'àmbit sociosanitari augmenten l'oferta de vacants

Cauen+les+ofertes+de+feina+al+40%25+respecte+al+2019

El principal motor econòmic de la comunitat, el turisme, està aturat a causa de la pandèmia i la contractació no acaba d’arrencar. Hi ha més persones cercant feina i, per contra, hi ha menys empreses cercant treballadors. L’oferta de llocs de feina disponibles és molt inferior a anys anteriors. Fins a un 40 per cent menys respecte a 2019 i a més continuen predominant els contractes temporals, segons ha explicat a l’informatiu del cap de setmana d’IB3 ràdio Pilar Ortiz, directora del Servei d’Ocupació de les Illes Balears.

De fet, avui dia hi ha 40 mil demandants d’ocupació més que l’any anterior. Fins al mes de maig o juny el SOIB no preveu una reactivació del mercat laboral en el sector turístic.

Més enllà del turisme, destaquen les ofertes de feina relacionades amb els sectors agrari, el socorrisme i el nàutic. Aquest darrer predomina el mercat laboral perquè no ha aturat l’activitat i és un dels menys afectats per la crisi econòmica actual.

Un dels portals de referència en la recerca de feina, INFOJOBS, confirma la tendència a la baixa del mercat laboral. La lectura positiva és que en comparació al febrer, el nombre de feines oferides creix un 54 per cent, ha detallat Mònica Pérez, directora de comunicació.

Els professionals més demandats al portal laboral són els vinculats als comerços i les vendes, que suposen més del 40 per cent del total. Una categoria que també ha experimentat una gran demanda de treballadors és el de salut i sanitat, superant les 200 vacants a causa de les necessitats sociosanitàries de la pandèmia, l’Atenció Primària i el procés de vacunació.


Escolta tota la informació a IB3 ràdio


A falta d’ofertes de feina augmenten els cursos de formació

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Balears es presenten com una comunitat oberta a FITUR

El sector espera que FITUR serveixi per a impulsar el turisme i els viatges després d'un any de pandèmia

El Saló Nàutic de Palma prescindeix d’un pantalà amb 50 amarraments que cedeix a les empreses concessionàries

150 treballadors ja fan feina en el muntatge de la fira, que se celebrarà en poc més de dues setmanes

L’aerolínia neerlandesa Transavia té previst incrementar les connexions amb Eivissa

Els turistes dels Països Baixos no han de fer PCR ni quarantena en tornar de les Illes Balears

Dos hotels de Menorca aprofiten el decret de mesures urgents contra la Covid per ampliar instal·lacions

Es tracta del Blue Room Rafalet de Sant Lluís i l’agroturisme Llimpet, a Alaior