A PARTIR D’ARA EL CINEMA SENSE INTERRUPCIONS EN VERSIÓ MULTILLENGUA

A partir del 25 de novembre IB3 TV oferirà l’emissió multillengua de les pel·lícules d’estrena dels divendres vespre (Cinema Sense Interrupcions). D’aquesta manera, el telespectador podrà elegir entre tres idiomes a l’hora de veure la pel·lícula: català, castellà i versió original. I també amb l’opció d’activar subtítols en català.

 

Cada fabricant de televisors empra nomenclatures i menús de configuració diferents per poder ajustar els paràmetres tant de vídeo com d’àudio, però en la majoria la forma de accedir al canvi d’idioma és similar.
Per elegir l’idioma s’ha d’entrar a la configuració del televisor a través del botó del comandament a distància etiquetat com “Menu”, “Audio” o “Tools” (segons la marca) i cercar l’opció “Idioma àudio” o “Àudio preferit” en els que ens ofereix les opcions disponibles. En forma de guia, el següent quadre esquematitza els menús d’accés dels principals fabricants:

 

Sony > Audio o Tools > Idioma àudio

Panasonic > Menu > Àudio preferit

Samsung > Menu o D.Menu > Idioma àudio

LG > Menu > Option > Idioma àudio
Les pel·lícules que s’emetin en versió multillengua, a l’igual que fins ara la versió dual, duran un text indicatiu en pantalla per advertir l’espectador.