economia

A principis del 2022 arribarà l’hidrogen renovable a Mallorca

Redexis construirà el primer hidroducte d'Espanya a l'illa


En les instal·lacions de Redexis a Palma, es construirà el punt d’arribada del primer hidroducte d’Espanya. Una infraestructura necessària per transportar l’hidrogen renovable que es produirà a la planta que es construirà a Lloseta a les instal·lacions de l’antiga fàbrica de Cemex. Un projecte on també participen Acciona i Enagas amb un pressupost total d’uns 40 milions d’euros, que ha aconseguit 10 milions de fons europeus. Ara ha començat la tramitació de tots els permisos i ha declarat pel Govern com a projecte estratègic. La idea és que sigui una realitat a principis del 2022.

Un ecosistema que funcionarà de la següent manera: dues noves plantes fotovoltaiques a la mateixa Lloseta i a Petra subministraran electricitat a la planta per rompre la molècula d’aigua i obtenir hidrogen amb zero emissions: 330 tones a l’any. 145 tones aniran pel nou hidroducte.

Encara es discuteix d’on partirà fins a arribar aquí a Palma, on s’injectarà a la xarxa de gas natural, que anirà a 126.000 clients potencials entre indústria, llars i hotels. Permetrà situar Mallorca, per tant, en un referent turístic amb baixes emissions. Una passa més en la transició energètica.

L’altra part de la producció es distribuirà en camions per abastir instal·lacions portuàries, un hotel experimental amb pila de combustible, autobusos de l’EMT, i també flotes de cotxes de lloguer. D’altra banda, Endesa també es planteja construir una planta d’hidrogen a Alcúdia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Agents socials, la UIB i el sector econòmic demana al govern central un pla de salvació específic per a Balears

Aquest divendres han entregat una carta a la delegada del Govern perquè la faci arribar a l'executiu de Pedro Sánchez

El Govern garanteix els serveis públics davant la vaga general convocada dilluns a Menorca

La vaga, estalonada per la CGT, només s'ha convocat a Menorca

Els transportistes menorquins demanen més ajuts al Govern

Adverteixen que el sector està a punt de fer fallida i no veuen perspectives de recuperació

El sector agrícola es troba a l’expectativa davant la incertesa de les previsions per Setmana Santa

És el cas de la Cooperativa agrícola de Sóller, que produeix oli, on part de la seva distribució era a...