espanya

Ábalos assegura que “les obres públiques” poden aturar-se durant l’estat d’alarma

El ministre recorda que els ajuntaments poden suprimir alguns serveis que no són essencials

El ministre de Transport i Agenda Urbana, José Luis Ábalos. Foto: Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa


El ministre de Transports i Agenda Urbana, José Luis Ábalos ha afirmat que “les obres públiques no estan obligades a mantenir-se” durant l’estat d’alarma. El ministre ha derivat a les administracions competents perquè aturin obres si així ho creuen convenient: “La possibilitat de suspendre-les existeix i diferents administracions poden contribuir a suspendre les obres si ho consideren necessari”.

A més, ha afegit, els ajuntaments poden suprimir alguns serveis que no són essencials. “No sé si els serveis de jardineria són o no essencials”, ha exemplificat. El ministre ha justificat, però, que l’activitat econòmica es mantingui alentit durant aquest període per a tenir “una base econòmica” per a quan acabi aquest estat d’alarma.

D’aquest manera, Ábalos respon, després d’una compareixença a la Moncloa amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, a la demanda que han fet diferents administracions com el Govern balear d’aturar els sector de la construcció mentre estigui activat el decret d’alarma. El passat dimarts, després de la videoconferència sectorial entre les comunitat autònomes i el Ministeri, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, va assegurar que de moment el govern espanyol descartava aturar el sector de la construcció.

Segons Pons, el ministre José Luis Ábalos li va explicar que “no es tanca en aquest debat” i li va traslladar que també s’ha de dependre de la incidència que tingui el coronavirus en la societat en les properes setmanes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

S’alenteix el ritme de propagació del virus a escala nacional

A dia d'avui, segons el Ministeri de Sanitat hi ha 152.446 persones contagiades, de les quals, 5.756 són positius nous

El “gran pacte” de Pedro Sánchez

El president del Govern central ha convocat "tots el que estiguin dispostos a col·laborar" la setmana que ve per a una primera reunió

El Congrés dels Diputats autoritzarà avui la segona pròrroga de l’estat d’alarma

La sessió d'aquest dijous és la tercera en un mes amb l'hemicicle pràcticament buit i el vot telemàtic generalitzat. Ho...

El Govern central espera que el turisme nacional sigui el primer a recuperar-se

El sector turístic suposa el 12% del PIB nacional i un 13% de l'ocupació