X

Absolts Miguel Pascual i els policies locals acusats pel cas Platja de Palma

La sentència considera que no hi ha proves que acreditin tracte de favor cap a l'empresari 

15/05/2024

Absolts Miguel Pascual i els policies locals acusats pel cas Platja de Palma

L’Audiència Provincial de Palma absol l’empresari Miguel Pascual, els nou policies locals de Palma i el funcionari de Cort que estaven acusats pel cas Platja de Palma. El Tribunal diu que no hi ha proves suficients que acreditin els delictes pels quals estaven acusats. Ho fa en una sentència, en la qual explica que, durant el judici, no s’ha provat que Pascual hagi comès el delicte de suborn que li imputava la Fiscalia.  Els magistrats també conclouen que tampoc no s’ha justificat que els policies locals acusats actuessin amb la intenció d’afavorir els locals de l’empresari.

La resolució manté que cap dels testimonis va afirmar que la policia organitzés de forma contínua punts de vigilància davant el Bierköning, per compensar la manca de seguretat privada. A més, diu  que en cap moment s’ha indicat que les actuacions fetes dins del local no fossin competència de la policia local. Per últim, considera que no ha quedat acreditat que hi hagués ordres per no sancionar els locals de Pascual, ni de sancionar de forma arbitrària els negocis que li feien competència. La Sala també es refereix a l’informe de la Guàrdia Civil aportat per la Fiscalia i comenta que tampoc no serveix per acreditar que policies del Grup d’Actuació Preventiva (GAP) afavorissin els locals d’oci nocturn de Pascual. Considera que els documents que s’aporten són poc concrets i que no poden emprar-se com a base per una sentència condemnatòria.

La Fiscalia demanava penes que sumaven prop de 50 anys de presó.

La Fiscalia acusava els processats de formar una trama per beneficiar presumptament locals de l’investigat a canvi de favors i serveis sexuals. I els demanava penes que sumaven prop de 50 anys de presó.

 

15/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris