Adeu al somni de la Copa

Tot i avançar-se a la primera part, el Mallorca cau a la tanda de penals

07/04/2024

Era la Copa desitjada.  Per a uns i per a altres. Així lluïa La Cartuja per a la final entre l’Atlhetic Club i el Reial Mallorca. Dues aficions entregades a un somni… De la història ja en sabem el final, però el principi va ser un altre. El Mallorca marcava la pauta. El primer a avisar era Muriqi amb aquest xut que Aguirrezabala, amb problemes, refusa a córner. Amb Abon a la banqueta, Dani Rodríguez es convertiria en el primer heroi del vespre. Servei de corner primer ho intenta Gio i la defensa refusa… la pilota cau als peus de Copete i la refusa el porter. Raíllo controla i la regala a Dani Rodríguez perquè el Tigre de Betanzos avanci el Mallorca. Era el minut 20 de partit i el somni semblava encara més possible. Després dels xut de Gio i Copete, la tercera era la bona… Gran xut del gallec al fons de la xarxa… que la posa on no arriba ningú. Embogia l’equip i embogia l’afició.

Amb el 0 a 1 reaccionava l’Ahtletic Club Greif aturava sense problemes el xut de Guruzeta. I aquí gran jugada de Nico Wiliams, se’n va de Gio, bona paret amb Yuri i ara sí que supera el porter eslovac del Mallorca. Anul·lat a l’instant per fora de joc del davanter basc. El jugador estava clarament en posició antirreglamentària. Es lamentava el petit dels Williams. I una altra vegada ell enviava ara la pilota fora. Ben coberta aquí la porteria per Greif. Insistia l’Athletic. Xut de Guruzeta que surt excesivament creuat. Amb aquest ocasió de l’Athletic s’arribava al descans.

I a la represa passava això. Passada de Nico Williams en profunditat a Sancet que l’envia al fons de la xarxa. Era el minut 5 de la segona part empatava l’Athletic Club. També la posa on no pot arribar Greif.

Ja a la primera part de al pròrroga: què li diria Abdon a Aguirre? El Dimoni d’Artà no va tenir ahir la confiança del tècnic. Ho provava ara Iker Muniain a pilota aturada…que surt fora per poc… I s’ho mirava Rafal Nadal.

Amb tots els canvis fets la lesió de Lato deixava definitivament sense opcions a Abon. Aguirre donava entrada Van der Heyden.

El partit entrava ja en mans de la fortuna… Jugada per banda de De Marcos que arriba a la linia de fons….passada enrere que Maffeo aconsegueix intercepar. S’avançava molt bé el jugador a la rematada de Nico Williams… La va tenir l’Athletic i la va tenir el Mallorca. La passada és de Morlanes, la rematada del pirata que atura Aguirrezabala.

El Mallorca havia tingut la darrera gran ocasió… Al final empat a 1 i tot en mans de la fortuna…que ahir no va somriure al Mallorca.