economia

Aena replantejarà el projecte de remodelació de Son Sant Joan

No ampliarà la plataforma d'aparcament d'aeronaus i podria cofinançar l'arribada del tramvia de Palma

Aena+replantejar%C3%A0+el+projecte+de+remodelaci%C3%B3+de+Son+Sant+Joan

Imatge de la reunió d'aquest dijous entre representants del Govern i d'AENA a la Conselleria de Mobilitat.


El Govern i Aena treballaran conjuntament en el replantejament del projecte de millora de l’aeroport de Son Sant Joan. Serà, d’entrada, sobre dos punts concrets: d’una banda, l’eliminació de l’ampliació de la plataforma per aparcament d’aeronaus, que pot compensar-se amb “noves posicions de passarel·les“, segons el gestor aeroportuari. De l’altra, la implicació d’Aeroports Espanyols en el finançament de l’arribada del tramvia de Palma a les instal·lacions aeroportuàries.

Així ho han confirmat les dues parts avui migdia després de dues hores d’esperada reunió amb motiu de la polèmica sobre l’ampliació d’instal·lacions dins l’aeroport palmesà que ha suposat no només la resposta ciutadana sinó també discrepàncies entre els partits del Govern. Aena ha insistit que el seu projecte no implica cap augment de la capacitat però ha reconegut que el Govern no n’està content quant a les noves places d’aparcament d’aeronaus. Tampoc, ha dit, amb l’augment de les d’aparcament de vehicles de passatgers i de lloguer, que la Conselleria de Mobilitat interpreta contrari als seus interessos de foment del transport públic. “Com que a Aena tenim uns objectius que volem assolir i el Govern en té uns altres molt pareguts però, tot i les discrepàncies en l’enfocament, ens plantejam que les actuacions que posarem en marxa puguin acomplir els objectius d’ambdues parts”, ha dit Tomás Melgar, director de l’aeroport de Palma. “Hem de comprovar que totes les actuacions que s’han plantejat no suposen un augment de capacitat de l’aeroport”, ha dit el conseller de Mobilitat, Marc Pons, a l’hora de referir-se al “paquet de treball conjunt” amb AENA per als propers mesos.

El director de l’aeroport de Palma ha dit que no té cap inconvenient de reunir-se amb representants de la plataforma antiampliació de l’aeroport de Palma per explicar-los que les obres no suposen un augment de la capacitat. Així mateix, Melgar ha reconegut que pot ser “no es va expressar bé” el que AENA vol fer a Son Sant Joan a l’informe de descripció del projecte de fa un any i que, en qualsevol cas, la comunicació a la societat podria haver estat millor. “Per ventura no hem estat capaços d’explicar-ho bé, però ho hem intentat. És clar que la comunicació no ha estat tan perfecta com volíem”, ha conclòs el director de l’aeroport de Son Sant Joan.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

L’IBEX 35 pateix la major caiguda des del Brexit

La principal preocupació dels inversors és que l'economia italiana pateixi per mor d'interrompre la seva activitat econòmica

Hidalgo, a favor de les millores a Son Sant Joan

Ho ha dit minuts abans de rebre el premi Onda Cero per la seva contribució en la indústria turística de les Illes

Autoritat Portuària redistribuirà l’arribada de creuers i repartirà el mercat entre tots els ports balears

Davant la previsió d'un creixement del 23% de creueristes en els pròxims 5 anys , l'APB cerca fórmules per minimitzar...

Comerciants i restauradors, indignats pel tancament de carrers al centre de Palma

Asseguren que, sense un pla d’embelliment i dinamització de la zona, tenen menys clients i fins a un 40% menys...