societat
S’ha completat amb èxit el projecte de Bosc Marí de Red Eléctrica a la Badia de Pollença. Científics de l’Imedea han aconseguit aferrar posidònia a dues hectàrees del fons de la mar on havia desaparegut la praderia, sobretot per culpa dels fondejos.
El projecte de Bosc Marí va arrencar el març de 2018. És pioner al món per la superfície regenerada, dues hectàrees i perquè la tècnica és distinta d’intents precedents: els fragments per sembrar no s’han hagut d’arrabassar de la praderia sinó que s’han recol·lectat de parts despreses.
A més, aquests fragments s’han clavat al fons amb fixacions i així s’ha facilitat l’arrelament. En total, s’han sembrat 12.800 fragments i més del 90% de les plantes de posidònia continuen vives. Tot un èxit que obre la porta a més regeneracions, tal com ha explicat el director del projecte, Jorge Terrados.
La posidònia és una campiona mundial de captació de CO2 , alberga gran quantitat d’espècies, ajuda a frenar l’onatge i és responsable de la transparència de la nostra mar, però té poca capacitat per reproduir-se i creix tira a tira.
Ara acaba el projecte del Bosc de Posidònia, en què també han col·laborat la Base Naval de Pollença i Medi Ambient. Continua, però, l’estudi d’aquesta posidònia tendra i la vida que ja genera al seu voltant.
Segons l'organització, i també segons els comerciants, tot un èxit d'assistència i de participació durant els tres dies que ha durat l'esdeveniment
Els veïnats han estat més de sis hores sense aigua
Després de l'aturada per la pandèmia, al municipi tornen a lluir una de les 'neofestes' més consolidades
Palma ha assolit els 37 graus durant aquest diumenge