X

Així desballesten les pasteres que arriben a les Illes Balears: triturades a 600 euros la barca

El procés costa 600 euros per barca i abans han pasar 6 mesos per ser declarades en abandonament de manera oficial

27/01/2022

Així desballesten les pasteres que arriben a les Illes Balears: triturades a 600 euros la barca

Entre avui i demà, es destrueixen 13 de les embarcacions interceptades a la mar l’any passat, amb migrants a bord. Abans d’això, han hagut d’esperar 6 mesos per ser declarades en abandonament de manera oficial. Una empresa especialitzada en el tractament i reciclatge de residus s’encarrega de desballestar-les. Un procés que, en total, costa uns 600 euros per barca.

Durant aquests sis mesos, les embarcacions són traslladades fins a aquest dipòsit, situat a Son Tous. Actualment, n’hi ha 53; però entre avui i demà se’n destruiran 13. Una empresa especialitzada en gestió i tractament de residus trasllada les que ja han superat els tràmits fins a una planta de reciclatge, on els treuen les parts metàl·liques i són introduïdes en una gran trituradora que, en qüestió de segons, converteix l’embarcació en ferralla.

El cost d’aquest procés és d’uns 600 euros per barca. Ports d’Illes Balears s’encarrega de la gestió de totes les embarcacions interceptades per la Guàrdia Civil i remolcades a algun dels ports que gestionen. Mentre que, si han tocat terra en algun municipi, és el respectiu ajuntament qui se n’encarrega.


2021: l’any en què es consolidà la ruta migratòria Algèria-Balears

27/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris