societat

Així és la residència de religiosos de Palma on s’ha vacunat el Bisbe de Mallorca botant-se tot els protocols

Fou construïda com a hospital per als religiosos malalts i pobres de la Seu i l'any 2001 fou inaugurada com a Casa del Senyor


L’edifici de la residència sacerdotal de Sant Pere i Sant Bernat de Palma fou construït el 1490. Està situat al carrer de Sant Bernat de Palma, al número 1. Abans era un hospital per assistir als capellans malalts i pobres de la Seu. Des de l’any 2001, figura com a residència sacerdotal. Ara mateix compta amb 39 places, de les quals ara mateix n’hi ha 31 ocupades. Tal com mostren les imatges enrregistrades pel programa ‘Mosaic’ d’IB3, l’estança compta amb un claustre gòtic mallorquí, un gran menjador, una gran capella amb retaules de Sant Pere i Sant Bernat, biblioteques i diverses sales d’estudi.

“Procuram ser una família. Una família es constitueix a través de tres taules: la taula de l’eucaristia, que és la més important, la taula dels menjars plegats, i la taula de la partida de les cartes. Al menjador dinam, sopam i berenam. És un moment de fraternitat. Tenim dues cuineres que ens fan el dinar sense grassa i sense sal, perquè ja som majors”, explicava llavors el degà de la Seu, Teodor Suau.

Segons fonts del Bisbat de Mallorca, el bisbe Sebastià Taltavull no hi viu a la residència, però, segons fonts, disposa d’un apartament a la residència, que es troba al centre antic de Palma, a pocs metres de la Seu i del Palau Episcopal, on es troba la seva casa.

El fet és que el bisbe Sebastià Taltavull es va vacunar contra el coronavirus a principis de gener aprofitant que la campanya arribava a la residència de Sant Pere i Sant Bernat de Palma, on viuen aquests capellans jubilats. Fonts del Bisbat han assenyalat a IB3 Notícies que Taltavull es va vacunar juntament amb els capellans de la residència perquè “tenen contacte diari” i que, encara que no formin part del mateix grup, “tenen contacte constant”. Això després de publicar-se la notícia de la vacunació del bisbe al diari digital OK Diario, que l’acusa de colar-se per no ser encara de cap grup de població per rebre el vaccí. Una situació que també s’ha repetit en càrrecs polítics d’arreu de l’Estat.

El bisbe, que complirà 73 anys en uns dies, va rebre la primera dosi de la vacuna contra la covid-19 el passat 5 de gener, “com la resta dels residents, religioses i empleats de la casa”.

Després que el Bisbat de Mallorca confirmés que Taltavull es va vacunar al costat del grup de religiosos d’edat avançada que es resideixen en aquesta casa sacerdotal, la institució ha insistit en un comunicat en què el bisbe és “usuari actiu” de la mateixa i “està inclòs en tots els protocols sanitaris que se segueixen en aquesta Casa”. A darrera hora d’aquest dilluns, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, en un segon comunicat, ha demanat perdó: “El bisbe lamenta la confusió que hagi pogut crear aquesta situació i manifesta que en cap moment hi ha hagut la més mínima intenció d’actuar en contra del protocol establert per les autoritats sanitàries. Per això, demana perdó pel malestar que hagi pogut provocar aquest fet”.

Més informació:


El bisbe de Mallorca es vacuna contra la covid en la residència de capellans de Palma


El degà de la Seu, Teodor Suau: “El senyor Bisbe no ha comès cap irregularitat”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Noces i esdeveniments en perill un segon estiu

Demanen claredat en les mesures anticovid de cara la temporada

Cinc pedres de la memòria recorden víctimes del franquisme i el nazisme a Manacor

El Govern instal·la les lloses davant les cases on visqueren aquestes persones abans de ser assassinades

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia

Les restriccions s’aixequen de manera desigual entre sectors i illes

A Formentera i Mallorca, es manté la recomanació de no sortir al carrer a partir de les vuit del vespre