societat

Així funciona Airea, el sensor que controla la qualitat de l’aire fet a Mallorca

El sistema Airea és òptim per a grans oficines, escoles, hospitals, gimnasos o hotels


N’hi ha prou amb 10 minuts perquè, amb 3 persones i les finestres tancades, en un despatx passem de tenir una bona qualitat de l’aire a respirar un alt nivell de CO2. Així ens ho indica Airea, el sensor, amb segell balear, que mesura també altres paràmetres com la presència de partícules, la temperatura i la humitat. El mateix passaria en menys d’una hora en una aula universitària estàndard. Com explica Vicenç Salas, el director I+D de l’empresa mallorquina Robotbas, “aquest sistema funciona com un semàfor. Tres colors, verd, taroja i vermell ens indiquen si l’ambient és nociu per a la nostra salut”.

Ventilar correctament els espais tancats s’ha convertit juntament amb les mascaretes, la distància de seguretat, i una bona higiene en aliats contra la Covid-19. Com fer-ho d’una manera sostenible és el que han aconseguit, diuen, els seus creadors. Bartomeu Alorda, investigador de la Universitat de les Illes, assegura que “no és necessari obrir-ho tot per ventilar. Basta mantenir una microventilació per fer que continuament es renovi l’aire”.

El sistema Airea, òptim per a grans oficines, escoles, hospitals, gimnasos o hotels, neix de l’adaptació d’una patent anterior del grup del disseny d’un sistema de control de ventilació. Es va instal·lar en aquesta promoció d’habitatges de protecció oficial de l’IBAVI a Formentera fa uns anys.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Noces i esdeveniments en perill un segon estiu

Demanen claredat en les mesures anticovid de cara la temporada

Cinc pedres de la memòria recorden víctimes del franquisme i el nazisme a Manacor

El Govern instal·la les lloses davant les cases on visqueren aquestes persones abans de ser assassinades

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia

Les restriccions s’aixequen de manera desigual entre sectors i illes

A Formentera i Mallorca, es manté la recomanació de no sortir al carrer a partir de les vuit del vespre