La ministra d'Educació i FP, Pilar Alegría, i els consellers autonòmics del sector, es reuniran aquest dimecres per revisar el protocol
Imatge d'arxiu.
15La ministra d’Educació i FP, Pilar Alegría, i els consellers autonòmics del sector, es reuniran aquest dimecres per revisar el protocol acordat el maig passat sobre el pròxim curs escolar i les mesures que prendran les diferents comunitats en funció de la taxa d’incidència del Covid-19.
Alegria pren així el testimoni de la seva antecessora en el càrrec, Isabel Celaá, que va ser la que va negociar aquestes mesures amb les autonomies abans de ser rellevada de la cartera.
En aquest escenari, les comunitats ja perfilen l’inici del curs, que arrenca en poques setmanes amb el professorat vacunat, apostant per la presencialitat en totes les etapes educatives, però discrepant en algunes mesures per a evitar contagis, com la distància de seguretat interpersonal que s’ha de mantenir en 1,5 metres, podent-se flexibilitzar a 1,2 metres.
La ministra d’Educació aposta per la prensencialidad en totes les etapes el pròxim curs i descarta imposar als professors l’obligatorietat de vacunar-se a causa de l’elevat percentatge de docents que ho ha fet de manera voluntària. “Gairebé tots ho han fet ja voluntàriament; professors i ciutadans estan donant una imatge de total responsabilitat en el procés de vacunació”, indicava Alegria en declaracions a la Cadena Ser.
En relació amb el nombre d’alumnes a les aules, la ministra recordava l’esforç realitzat el passat curs per a la contractació de personal docent davant la rebaixa de les ràtios educatives. Governo central i comunitats autònomes van pactar el maig recuperar les ràtios prepandèmia de cara a setembre, si bé el Ministeri va demanar als governs autonòmics que mantinguessin el professorat que va ser contractat com a reforç.
El curs escolar de les Illes Balears començarà, com a mínim, amb el 55 per cent dels alumnes de 12 a 15 anys vacunats. Aquesta és la suma dels qui ja estan immunitzats (un 3 per cent tenen ja les dues dosis) i del 52 per cent que s’han inoculat la primera vacuna, i que, abans de tornar a classe, en poc més de dues setmanes, ja tindran la pauta completa de Pfizer. Un percentatge que les autoritats sanitàries confien que augmenti encara més abans del 10 de setembre i que supera, de molt, la mitjana del conjunt de l’Estat on el percentatge dels infants que han iniciat el procés és del 35 per cent.
Una tendència que no registra pràcticament diferències per illes tot i que, igual que passa amb la vacunació en general, Formentera torna a marcar el percentatge més baix d’infants vacunats amb la primera dosi. A la Pitiüsa menor no s’arriba al 40 per cent i a Eivissa només hi ha 4 punts més. En cap cas se supera la meitat de la població diana, cosa que sí que passa a Mallorca, on n’hi ha un 53 per cent, i a Menorca, que arribant al 56 per cent, és l’illa amb un percentatge més elevat d’alumnes vacunats.
Aquest percentatge de vacunació, aquest més del 55 per cent, no basta, però, per assegurar un curs “el més segur possible”, amb presencialitat i amb ràtios d’abans del coronavirus, i és per això que les autoritats sanitàries fan una crida a augmentar la vacunació.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu