X

Així serà la nova factura elèctrica

Inclourà més períodes horaris de facturació i un recàrrec per superar la potència contractada

30/12/2019

Així serà la nova factura elèctrica

Arriben canvis a la factura elèctrica partir d’aquest 2020. Per a la gran majoria dels consumidors, els que tenen una potència contractada de menys de 15 quilowatts, es passarà de 2 tarifes horàries a 3. La tarifa més cara s’aplicarà de 10 del matí a 2 de l’horabaixa i de 6 a 10 del vespre. La més barata continuarà essent la nocturna, a partir de les 12 de la nit. Però també podrem continuar amb una tarifa única.

Els grans consumidors d’electricitat podran tenir fins a 6 tarifes horàries diferents i també pactar preus diferents segons temporada alta, mitja o baixa. En el cas de les Balears, la llum serà més cara des de juny fins a setembre.

Un altre canvi important és que si superem el límit de potència contractada, ja no “saltaran els ploms”, però tindrem un recàrrec a la nostra factura. L’Associació d’Instal·ladors Elèctrics ASINEM recomana els consumidors utilitzar aparells reguladors per evitar ultrapassar la potència contractada. ASINEM preveu que la nova factura no serà una realitat fins a final de 2020.

30/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT