SOCIETAT

Alaior dobla les ajudes a persones en situació de vulnerabilitat i dota l’àrea de Serveis Socials amb un 28% més de pressupost

L'ajuntament espera, a més, deixar el deute bancari a zero


Alaior és el primer Ajuntament de Menorca que es prepara per fer front al creixement de la demanda en atenció social que s’espera per als propers mesos. Ha doblat les ajudes a persones en situació de vulnerabilitat i ha dotat l’àrea amb un 28 per cent més de pressupost. L’ajuntament espera, a més, deixar el deute bancari a zero.

El principal objectiu de l’equip de govern d’Alaior per a 2021 és el reforç dels programes dels Serveis Socials i Educació. El consistori crea un Pla d’Impuls dels Serveis Socials Municipals, valorat en 114.000 euros, que permetrà augmentar en tres treballadors aquest departament. La despesa en Serveis Socials creix, el 2021, un 28%.

La prioritat social del pressupost per al 2021 confirma la tendència dels últims mesos, en què s’han doblat els ajuts a ciutadans en situacions de vulnerabilitat. La Sala d’Activitats Ciutadanes s’ha reconvertit des del juny en Sala de Tràmits per poder atendre les persones amb menys recursos. Les inversions creixen de manera important, un 21%. Destaquen la construcció del nou Casal Jove, la darrera fase del Passeig Marítim de Cala en Porter, i un dels projectes estrella, la remodelació del carrer des Ramal, principal eix comercial del centre, per un cost de 628.000 euros, que es finançaran a través del PIC balear. El consistori preveu una baixada de les despeses financeres de prop de mig milió d’euros, que deixa el deute bancari a zero.

Alaior és, avui, un municipi sanejat. Entre el 2011 i el 2019 s’han reduït 17 milions de deute.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |