societat

Alaior dóna per finalitzat el conveni de Xalubínia i l’entitat haurà de sortir de l’edifici

El Consell demana a l'Ajuntament que posposi la decisió però ja fa feina per cercar un nou emplaçament al projecte


Després de 10 anys, el Centre Internacional d’Art i Gravat de Menorca sortirà de l’antiga escola des Ramal d’Alaior. L’Ajuntament ha donat llum verda a la finalització del conveni amb l’entitat Xalubínia, que té ara set dies per abandonar l’edifici. L’alternativa oferida pel municipi no convenç l’associació, que acusa l’Ajuntament d’haver-la enganat. Des del Consell parlen de desnonament cultural.

S’acaba una etapa per al Centre Internacional de Gravat de Menorca. Alaior no renovarà el conveni amb l’associació Xalubínia per donar cabuda al nou centre d’art contemporani del municipi. L’alternativa que els ofereix l’equip de govern, un local més petit als baixos, no satisfà l’entitat.

A l’equip de govern, asseguren que el projecte encetat ara fa 10 anys pel fundador dels tallers, Pere Pons, ha perdut força, i que ja no té sentit mantenir-lo en les condicions actuals. L’Ajuntament és partidari, a més, que la gestió surti a convocatòria pública.

El Consell de Menorca lamenta que l’Ajuntament no hagi contestat ni tan sols a la proposta que els varen fer de cedir-los l’equipament i doblers per treure a concurs la gestió integral del centre. Demana a l’Ajuntament que posposi la seva decisió fins a final de curs. Assegura, amb tot, que ja fa feina per cercar un nou emplaçament al projecte, que podria, fins i tot, canviar de municipi. Junts per Lô, a l’oposició, ha denunciat la falta d’ètica i d’empatia del Partit Popular.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El conseller d’Educació de Menorca demana al Govern que flexibilitzi les ràtios de segon de Batxillerat

Lamenta que no s'hagi aprofitat la nova normativa anti-Covid per resoldre el problema i reclama que es rectifiqui

La incidència de la Covid per municipis

Les xifres de les Pitiüses estan molt lluny de les de Menorca i Mallorca

Tanca Universal Video, el darrer videoclub de Palma

Pepe Massanet baixarà la barrera en dos o tres mesos, quan hagi liquidat les pel·lícules

Cap de setmana amb les àrees recreatives de l’Ibanat obertes

Patrulles de l'Institut Balear de la Natura vigilen que la gent en faci cas, però a vegades hi ha descuits