X

Aldarulls a Dublín per grups d’extrema dreta provocats per l’apunyalament múltiple

El màxim responsable de la Policia assegura que les protestes estan impulsades per "una facció de brètols" i demana a la ciutadania ignorar "rumors" sobre la identitat de l'atacant que va deixar cinc ferits, entre els quals tres menors

24/11/2023

Aldarulls a Dublín per grups d’extrema dreta provocats per l’apunyalament múltiple

Imatge dels aldarulls d'anit passada de la televisió pública RTE.

34 persones han estat detingudes a Dublín en els disturbis generats després de l’apunyalament múltiple d’ahir dijous capvespre en el qual quatre persones, tres d’elles menors, van sortir-ne ferides. 13 botigues van patir danys importants o van ser objecte de saquejos, i 11 vehicles policials en van resultar danyats. Alguns manifestants, identificats com d’extrema dreta, responsabilitzaven la migració de l’atac. Alguns mitjans indiquen que el sospitós és un ciutadà no nascut a Irlanda, encara que fa més de 20 anys que viu al país i té passaport irlandès.

El president irlandès, Michael D. Higgins, ha expressat la seva preocupació per les víctimes de l'”horrorós” apunyalament múltiple, alhora que va elogiar l’actuació policial durant els disturbis. “Aquest atroç incident està en mans de la Garda (la Policia irlandesa) i és reprovable i condemnable el fet que sigui utilitzat o abusat per grups amb una agenda que ataca el principi d’inclusió social, i mereix la condemna de tots aquells que creguin en l’Estat de dret i la democràcia”, va agregar Higgins, qui ostenta un càrrec principalment representatiu.

Abans, el màxim responsable de la Garda, Drew Harris, va qualificar aquestes protestes de “vergonyoses” i va assegurar que estan impulsades per “una facció de brètols” d'”ideologia d’extrema dreta”. Harris va demanar a la ciutadania que ignori “els rumors” que circulen en les xarxes socials sobre la identitat de l’atacant, ja que es tracta d'”informació malintencionada” disseminada per grups “per als seus propis fins”. La Garda va informar dijous que l’atac amb arma blanca ocorregut en el centre de Dublín “no està relacionat amb el terrorisme” i que podria tractar-se d’un fet “aïllat”.

24/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT