X

Alerta al Japó davant la possibilitat que hi hagi nous terratrèmols

Ja s'han evacuat unes 50.000 persones perquè tenen por que es produeixin rèpliques del terratrèmol que provoquin tsunamis

01/01/2024

Alerta al Japó davant la possibilitat que hi hagi nous terratrèmols

Alerta al Japó davant la possibilitat que hi hagi nous terratrèmols, després del que ja hi ha hagut, molt potent, de 7,6 graus a l’escala de Richter a Ishikawa. El gran temor és, a més, que ara hi hagi tant rèpliques com tsunamis. De moment, 50.000 persones han estat evacuades.

Al Japó, hi estan avesats i educats pel que fa als terratrèmols, i ben preparats, com asseguren aquests turistes xinesos, que diuen que és cert que tot va tremolar a la seva habitació, però com que els varen avisar a través del mòbil, estaven alerta i no han passat gens de por.

El Govern japonès assegura que no hi ha constància de Cap d’Any a la central nuclear de Shika, ni a cap altra, i aquest era un dels principals temors. Però sí que se n’han vist afectades carreteres, autopistes de la costa occidental, i alguns habitatges que s’han esfondrat. Està activada la recerca d’un nombre indeterminat de gent davall els enderrocs.

A més del risc de terratrèmol, hi ha un altre temor: davant l’arribada d’ones de fins a 5 metres d’alçada, el Govern va activar l’alerta màxima per Tsunami, per primer pic des de 2011. 50.000 persones de la regió han estat evacuades. Però avui migdia, el mateix govern ha rebaixat el nivell de l’amenaça, si bé encara manté una alerta perquè es dona per fet que en els pròxims dos o tres dies, hi haurà nous terratrèmols.

01/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT