X

Alerten de màquines excavadores i camions a l’interior de la pedrera sa Garrigueta Rasa a Palma

L'Ajuntament de Palma assegura que l'empresa té una autorització temporal

17/01/2022

Alerten de màquines excavadores i camions a l’interior de la pedrera sa Garrigueta Rasa a Palma

La Federació d’Associacions de Veïns de Palma denuncia la presència de màquines excavadores, camions i també personal fent feina a l’interior de la pedrera Sa Garrigueta Rasa ubicada a Establiments. Una instal·lació que l’any 2005 l’Ajuntament de Palma va clausurar i que en el registre miner del Govern apareix com a paralitzada.

La pedrera de sa Garrigueta Rasa està pendent del projecte de restauració, com obliga la normativa. Una iniciativa que ha topat amb l’oposició veïnal perquè diuen que en el projecte es prioritza l’interès lucratiu de l’empresa propietària davant de l’interès general.

La darrera modificació del projecte preveu la restauració, però sense explosions ni voladures; sí que està previst, però, dur-la a terme amb elements mecànics. Segons la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, l’empresa encara no té tots els permisos necessaris per començar les tasques i ja hi han vist personal dins i màquines excavadores.

La presidenta de la Federació, Maribel Alcázar, mostra la seva sorpresa per aquest fet. A més, també té dubtes que la pedrera pugui aconseguir el volum d’àrids necessari per complir amb el projecte de restauració presentat. Álcazar diu també que la restauració de la pedrera suposarà un greu impacte paisatgístic.

Dimecres el projecte de restauració arriba a la subcomissió tècnica de Medi Ambient, on la Federació de Veïns hi ha demanat participar.

L’AJUNTAMENT DE PALMA DIU QUE L’EMPRESA TÉ UNA AUTORITZACIÓ TEMPORAL 

Segons explica Cort aquesta autorització acaba dia 11 de febrer a les 11 del matí. Té com a únic objecte procedir a la neteja i retirada de residus que hi ha al terreny. Després d’aquesta data la policia tornarà a precintar la pedrera.


 IB3´àudios Escolta aquí la notícia sencera 

17/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT