societat

Algunes navilieres alerten que hauran de paralitzar la seva flota si no reben aviat ajudes del Govern

Navilieres com Balearia expliquen que no és una amenaça, si no voler posar en valor la feina que fan i l'esforç que econòmicament els suposa ja que pràcticament no disposen de cap ajuda pública 


Amb una mitjana d’uns cent camions a bord per vaixell, les navilieres fan arribar cada dia aliments, medicaments, productes d’higiene, mobiliari o material de construcció a les Illes. Ara aquest subministrament podria veure’s amenaçat. Algunes companyies alerten que si el Govern no els dona una empenta econòmica de manera urgent no podran resistir. I sense el seu servei, avisen, les Balears, com Canàries, Ceuta i Melilla, quedarien desproveïdes en 48 hores. En paraules del president de l’àrea de navilieres d’APEAM i Delegat de Balearia a Mallorca, Guillem Alomar, “no és una amenaça, si no voler posar en valor la feina que fan les navilieres”, un esforç que recorda “assumeix bàsicament el sector privat”.

Amb bona part de la seva flota amarrada i aquella que opera, a la mínima capacitat, les pèrdues en alguns casos arriben al 70 per cent. I les previsions no són bones. Essent positius, diuen, no tendran una demanda òptima fins d’aquí a mig any.

Això els dur a insistir que se’ls reconegui el seu caràcter indiscutible, diuen, de servei estratègic i es puguin beneficiar així d’importants reduccions de taxes i bonificacions. Les que se’ls ha aplicat per ara són, a parer seu, restrictives i insuficients.

Així i tot Alomar deixa clar “la lleieltat i compromís de navilieres com Balearia amb els illencs, que garanteix el subministrament de tot tipus de productes”.Un missatge de tranquilitat que també ha volgut llançar el govern de les Illes.

Les navilieres Lamenten, a més, el tracte discriminatori que, diuen, pateixen en comparació amb el sector aeri pel que fa al tràfic de passatgers, tenint en compte que amb més espai que els avions són, sanitàriament xerrant, més segurs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La botellada esclata a algunes ciutats d’Espanya

Fins i tot, hi ha hagut ferits per arma blanca a Madrid

La Policia Local assegura que s’aixequen més actes de droga de les que Sanitat pot assumir

Per aquest motiu, s'han anul·lat desenes d'actes de droga, ja que no arriben a temps les anàlisis

Les famílies demanen la flexibilització de l’ús de la mascareta en els espais oberts dels col·legis

Consideren que aquesta mesura no és coherent amb la normativa de l'ús de les mascaretes en els espais exteriors públics

Una dona, ferida greu després de caure d’una alçada de 12 metres al Salt des Freu

La víctima ha estat traslladada en ambulància fins a l'Hospital Universitari de Son Espases i s'ha activat el codi Politrauma