X

Allau de crítiques del sector turístic balear i britànic a la quarantena

Exceltur assegura que els efectes de la quarantena seran devastadors

28/07/2020

Allau de crítiques del sector turístic balear i britànic a la quarantena

L’Associació d’Empreses Turístiques Exceltur assegura en un comunicat que els efectes de la nova quarantena decretada pel Govern britànic seran devastadors per a l’activitat turística i l’ocupació, i remataran una temporada que havia començat a empentes i rodolons. Creuen que la decisió unilateral del Govern britànic revela la necessitat d’una major anticipació diplomàtica i de millorar la comunicació sanitària.

L’Associació d’Agències de Viatges Britàniques és molt crítica amb el Govern de Boris Johnson.”N’estam molt molestos i decebuts”, diu el seu portaveu, que assegura que la decisió no està basada en dades contrastades de la pandèmia i adverteix que els turoperadors no tornaran a posar a la venda vacances a Espanya, incloent les Illes, fins que el Foreign Office aixequi la recomanació de no viatjar.

De fet, els grans majoristes britànics com TUI i Jet2 Holidays han cancel·lat totes les operacions cap a les Balears, com ja havien fet a la resta d’Espanya. TUI informa que té milers de clients a les Illes que tornaran progressivament quan acabin les seves vacances com estava previst. Estan en joc, a curt termini, centenars de milers de reserves turístiques del mercat britànic, que l’any passat va enviar a les Illes 3,7 milions de turistes, amb una despesa total de 3.800 milions d’euros.

La Federació Hotelera de Mallorca admet que es tracta d’un cop molt dur al turisme. La CAEB considera que la decisió del Govern britànic és totalment injusta. El sector turístic tem que altres països europeus se sumin a les restriccions de viatges cap a tot el territori espanyol.

28/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT