X

Almanco 64 morts pels incendis a Xile

Davant els indicis que els focs són intencionats, el president xilè assegura que s'investigarà "fins a les darreres conseqüències"

04/02/2024

Redacció

Després de tres jornades d’incendis a la zona central de Xile, a 100 quilòmetres a l’est de Santiago, el president del país, Gabriel Boric acaba d’anunciar que els morts ja sobrepassen els 60. Es tem, però, que el recompte pugi les pròximes hores, ja que almanco hi ha 400 desapareguts.

El foc també ha destruït més d’un miler d’habitatges, alguns de precaris com els dels turons que envolten Viña del Mar; i centenars de persones han hagut de ser evacuades. Les flames aquest dissabte arribaren a la zona industrial causant explosions i un gran nigul tòxic.

L’onada d’incendis forestals que va començar divendres matí va propagar-se molt de pressa, atiats per unes altes temperatures, ràfegues de vent de fins a 60 quilòmetres per hora i una humitat molt baixa.

S’ha declarat el toc de queda des de les 21.00 hores fins a les 10.00 hores. Una trentena de mitjans aeris fan feina a escarada per combatre les flames i evitar que es propagui la catàstrofe.

És la pitjor tragèdia des del 2010 al país sud-americà. Davant els indicis que els focs són intencionats, el president xilè assegura que s’investigarà “fins a les darreres conseqüències”.

Notícies relacionades >

04/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris