X

Alumnes d’Alaior participen d’un projecte per detectar la presència de microplàstics a la mar

Es calcula que 750 milions de microplàstics suren a la mar entre Menorca i Mallorca

24/02/2021

Redacció

Per un dia, alumnes de l’escola Mestre Duran d’Alaior han canviat l’escola per la platja per convertir-se en grans observadors de microplàstics. Seguint un mètode científic, han demostrat la presència d’aquest residu a l’arena de Son Bou, la platja més extensa de Menorca. Així es consciencien de l’efecte que provoquen a l’ecosistema marí i a la cadena alimentària.

Els alumnes han analitzat la presència, quantitat i tipus de plàstic de mida petita que es troben a les platges de l’illa i a l’escola en fan una classificació per mida i tipologia. Les mostres d’arena han evidenciat que la majoria de plàstics no procedeixen de Menorca, sinó d’altres indrets del Mediterrani.

L’objectiu d’aquest, taller organitzat i coordinat pel GOB Menorca, és reflexionar i conscienciar els més joves sobre l’ús que fan dels plàstics i els canvis que hem de fer en la nostra manera d’utilitzar-los. La inciativa forma part del projecte d’àmbit nacional Microplàstics Watchers, que uneix la recerca científica, l’aprenentatge i la conscienciació.

24/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris