societat

Alumnes d’Alaior participen d’un projecte per detectar la presència de microplàstics a la mar

Es calcula que 750 milions de microplàstics suren a la mar entre Menorca i Mallorca


Per un dia, alumnes de l’escola Mestre Duran d’Alaior han canviat l’escola per la platja per convertir-se en grans observadors de microplàstics. Seguint un mètode científic, han demostrat la presència d’aquest residu a l’arena de Son Bou, la platja més extensa de Menorca. Així es consciencien de l’efecte que provoquen a l’ecosistema marí i a la cadena alimentària.

Els alumnes han analitzat la presència, quantitat i tipus de plàstic de mida petita que es troben a les platges de l’illa i a l’escola en fan una classificació per mida i tipologia. Les mostres d’arena han evidenciat que la majoria de plàstics no procedeixen de Menorca, sinó d’altres indrets del Mediterrani.

L’objectiu d’aquest, taller organitzat i coordinat pel GOB Menorca, és reflexionar i conscienciar els més joves sobre l’ús que fan dels plàstics i els canvis que hem de fer en la nostra manera d’utilitzar-los. La inciativa forma part del projecte d’àmbit nacional Microplàstics Watchers, que uneix la recerca científica, l’aprenentatge i la conscienciació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

78 actes a establiments de les illes per incompliments en la distribució de bosses de plàstic.

Estan prohibides totes les bosses lleugeres de plàstic, incloses les compostables, mentre que totes les reutilitzables, fins i tot les...

Nova protesta dels empleats públics contra l’abús de la temporalitat

Exigeixen a les comunitats autònomes que apliquin la Directiva europea en la matèria i introdueixin els canvis legislatius oportuns per...

Suspès el Pancaritat a Son Bonet previst per avui diumenge

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd l'ha desconvocat "per problemes administratius"

Resignació en el sector de la restauració pel manteniment dels interiors tancats

Aquells que tenen terrasses saben que en dies de mal temps com els d'aquesta setmana, els ingressos també són mínims