societat

Alumnes d’Educació del CESAG debaten sobre el Joc del Calamar

Responsables dels graus d'Educació del centre els ensenyen a formar en un bon us de les pantalles


Només està recomanada per als majors de 16 anys. Tot i això, són molts els infants que han vist la sèrie i han imitat els jocs als patis de les escoles. Per això, hi ha professionals de la docència que no estan d’acord en què els més petits mirin sèries com El Joc del Calamar.

“Cap nin hauria d’haver vist aquesta sèrie. Si a la família troben que aquell nin o nina es pot seure al seu costat per veure aquesta sèrie tenim un problema i això ho hem de treballar”, explica Alexandra Lizana, professora del CESAG.

En aquest centre universitari han organitzat una taula rodona. Està dirigida als joves que estudien per ser mestres i professors. Ells tendran una tasca clau per ensenyar a fer un bon ús de les pantalles i els seus continguts als infants del futur, segons Maria Magdalena Cortès, cap d’estudis dels graus d’Educació.

“S’ha de fer molta feina conjuntament amb les famílies i treballar amb els nins el pensament crític i com veim quins continguts són adequats o no, quant de temps poden estar davant la pantalla”, assegura Cortès.

Ensenyar a fer un ús responsable i crític de les pantalles és clau per evitar caure en futures addiccions. “Tot allò que s’inverteixi en prevenció, serà un estalvi en tractament”, explica Gisela López, directora del servei de Famílies i Addicions de Projecte Home. “S’ha d’estar pendent a les senyals d’alarma: un us problemàtic, un canvi de comportament; millorar coses que protegeixen en família com ara la comunicació o un temps de lleure sa”, conclou.

Els estudiants dels graus d’Educació han reflexionat sobre els seus propis usos de la patalla. Un terç dels assistents va tenir el primer mòbil entre els 6 i 12 anys i els pogueren fer servir sense cap tipus de control.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca aprova una nova ajuda per a les famílies en risc d’exclusió social

El Programa de Suport a la Inserció està dotat amb mig milió i preveu ajuts de fins a 783 euros...

Un grup de mallorquins queden atrapats al Marroc després del tancament aeri

Iberia ha anunciat que retornarà els espanyols que han quedat atrapats al país. El govern del país ha pres la...

TaPalma Solidària reparteix 250 racions al menjador social Zaqueo

El cuiner Koldo Royo ha estat l'encarregat de dirigir el procés d'elaboració

L’IB-Salut descarta suspendre l’activitat quirúrgica a més hospitals

L'únic que ho està fent és el Mateu Orfila, que ha tancat la meitat dels quiròfans davant l'alta incidència