X

Alzamora: “Les acusacions contra Bonet posen en entredit tota la comptabilitat del Consell”

El portaveu de MÉS al Consell reclama explicacions a Galmés i l’acusa d’encobrir una consellera acusada de greus delictes econòmics

10/02/2024

Alzamora: “Les acusacions contra Bonet posen en entredit tota la comptabilitat del Consell”

Redacció

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha exigit al president de la institució, el popular Llorenç Galmés, una investigació en el departament d’Hisenda després de la “dimissió  forçada” de la titular de l’àrea acusada de greus delictes econòmics.

Segons Alzamora, el desfalc que s’imputa a l’exconsellera Pilar Bonet “posa en entredit tota la seva gestió i compromet la comptabilitat del Consell”. El portaveu ecosobiranista ha remarcat que “la gravetat dels delictes i la mala praxi demostrada per la consellera són d’una magnitud com per investigar amb profunditat la seva gestió al capdavant d’un departament com el d’Hisenda”.

Alzamora, a més, ha reclamat al president del Consell que en doni explicacions i aclareixi fins a quin punt era sabedor de la implicació de la seva consellera en la trama que s’investiga per un desfalc milionari. “Des de quan ho  sabia, per què no la va fer cessar abans?” ha demanat el portaveu de MÉS, qui ha acusat Galmés d’encobrir Bonet i només forçar la seva dimissió tot just un dia abans que la premsa publicàs els detalls del cas. Així, Alzamora ha retret a Galmés que no actuàs abans. “Si n’era coneixedor, hauria d’haver-la destituït, no esperar a disfressar-ho d’una dimissió per motius personals”.

En aquest sentit, Alzamora ha revelat que el Partit Popular sí que coneixia la implicació de Bonet i que, per això, diferents càrrecs es van reunir dijous a la seu del Consell. En concret, el cap de gabinet de la presidenta Marga Prohens i un assessor de comunicació del govern. A la reunió, s’hi va incorporar posteriorment el portaveu del PP al Parlament, Sebastià Sagreras. “El PP com sempre confon les institucions amb el seu partit. És la seva pràctica habitual”.

Jaume Alzamora ha recordat també que la sortida de Bonet ve precedida de tot un seguit de dimissions i diferents casos d’incompatibilitat. “Asseguraven que seria el govern dels millors, i en només sis mesos han demostrat ser els pitjors gestors”.

Notícies relacionades >

10/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris