Amnistia Internacional denuncia que Balears i altres 8 comunitats no tenen centres d’atenció a les víctimes de violència sexual

Demana reformar el Codi Penal i especificar clarament el llindar del consentiment

Amnistia+Internacional+denuncia+que+Balears+i+altres+8+comunitats+no+tenen+centres+d%27atenci%C3%B3+a+les+v%C3%ADctimes+de+viol%C3%A8ncia+sexual

Amnistia Internacional denuncia que Balears i altres 8 comunitats no tenen centres específics d’atenció a les víctimes de violència sexual. Alerta també de la manca d’especialització dels professionals sanitaris, i dels prejudicis a què s’enfronten les víctimes a l’hora de denunciar.

Espanya està a la coa d’Europa en nombre de denúncies per violència sexual. L’organització diu que les víctimes se senten invisibles, qüestionades, desprotegides i jutjades. I també, que l’atenció a les víctimes és desigual en funció de la comunitat autònoma on s’hagi produït la violació o l’agressió. Balears i altres 8 comunitats no disposen de centres específics d’atenció a les víctimes.

Amnistia demana reformar el Codi Penal i especificar clarament el llindar del consentiment; formació especialitzada als professionals que atenen les víctimes i polítiques públiques decidides, amb protocols comuns.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

20.000 viatgers entre Londres i Menorca aquest hivern amb Easyjet

L'entrada en servei de l'aerolínia ha duplicat en un any gairebé els vols directes amb el Regne Unit en temporada baixa

Dos sociòlegs destaquen el caràcter pacífic del 20-S i de l’1-O

Les pèrites de les acusacions certifiquen la malversació de les arques públiques de la Generalitat

Accidentat un camió nou dels Bombers de Mallorca

Feia una sortida de prova a la carretera de s'Estanyol

Una dona mor dins l’avió a Son Sant Joan

Ha patit una aturada cardiorespiratòria quan partia a Edinburg