X

Ana Cobos, presidenta de COPOE: “Quan treballes a un centre escolar no pots deixar el cor a fora”

Els orientadors educatius reclamen més recursos per reduir la ràtio amb què treballen, que triplica la recomanada per la Unesco

17/02/2024

Ana Cobos, presidenta de COPOE: “Quan treballes a un centre escolar no pots deixar el cor a fora”

59

L’orientació educativa és una eina per reinserir estudiants al sistema educatiu. Un pilar fonamental que acompanya l’alumnat i mostra les seves opcions de futur segons les seves potencialitats. El col·lectiu reclama més recursos per reduir la ràtio amb què treballen, que triplica la recomanada per la Unesco.

Ana Cobos entén l’orientació com una brúixola per a la vida. És la presidenta de la Confederació d’Organitzacions de Psicopedagogia i Orientació d’Espanya (COPOE) i defensa que l’orientador ha d’acompanyar els alumnes des d’infantil fins a la Universitat. “Quan un infant té un orientador coneixem de manera precoç les dificultats d’aprenentatge, els trastorns, els problemes emocionals i hi posarem remei. No és una despesa, és una inversió“, insisteix Cobos.

Espanya triplica les ràtios recomanades per la Unesco: cada orientador treballa amb 800 alumnes, quan n’hauria de tenir 250. I després de la pandèmia, constaten un augment de les problemàtiques. “Un increment dels problemes emocionals, de la ideació suïcida en adolescents i alguns infants, també de les autolesions, trastorns de la conducta alimentària… Hem de ser més orientadors als centres educatius”, insisteix.

Perquè els orientadors, recorda, despleguen programes educatius als centres. I acompanyen els alumnes que poden perdre’s en el sistema educatiu també des de les emocions. “Quan treballes a un centre educatiu no et pots deixar el cor a fora, hem d’orientar l’alumnat perquè sigui feliç. A vegades ens perdem, per això tenim la brúixola de l’orientació”, tanca.

17/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT