Troben el cos sense vida d’Angelita Silva De Souza
Així ho determinen les anàlisis fetes amb una mostra d'ADN

La investigadora de l'IDISBA Sara María Cortés ha creat un sistema per predir la resistència de 'Pseudomonas aeruginosa' als antibiòtics
Pseudomonas aeruginosa, conegut com a bacil de pus verd, ataca el sistema respiratori de persones amb llarga estada a l’UCI, amb fibrosi quística o amb malaltia obstructiva crònica.
Els científics de l’Institut d’Investigacions Sanitàries de les Balears (IDISBA) han dedicat anys de feina a millorar la lluita contra aquestes infeccions. Una batalla que habitualment comença amb presa de mostres, un cultiu i proves. I de vegades, arranquen a tractar amb un antibiòtic d’espectre ampli.
Però la investigadora Sara Cortés ha creat un sistema d’anàlisi dels gens del bacteri que escurça molt els terminis i apunta directament a l’antibiòtic útil. “Miram les mutacions concretes d’aquest bacteri i, per tant, quin és el tractament adequat per a cada persona.”
L’eina genòmica, que podria arribar en pocs anys a la majoria d’hospitals, millora el tractament i ajuda a lluitar contra la resistència als antibiòtics, ja que “de vegades, el genèric no funciona”. La investigadora diu que “si afinam, feim un ús més responable dels antibiòtics”.
A Europa, 35.000 persones a l’any moren per resistència als medicaments, un problema en augment.
Així ho determinen les anàlisis fetes amb una mostra d'ADN
30 anys cotitzats, 9 dins el sector, són els requisits