X

Anticicló entre setmana i borrasca el cap de setmana

Els darrers dies de novembre tendrem el primer episodi de precipitacions generals del mes

23/11/2020

Anticicló entre setmana i borrasca el cap de setmana

Punta Prima. /Foto: Mikel Llambias.

L’anticicló regeix el temps a la Mediterrània occidental i a la península Ibèrica per començar la setmana. Però hi posarem fi amb una situació ben diferent, amb una borrasca que previsiblement deixarà les precipitacions més destacades de tot el mes de novembre.

Aquest dilluns continuarem amb vent de gregal fluix, amb el cel poc ennigulat i temperatura estable, les màximes per davall dels 20 ºC a tot el territori.

Dimarts no tendrem canvis destacables si parlam de l’estat del cel, arribaran niguls alts que deixaran el cel un poc més enterbolit. El vent girarà a component sud i provocarà una pujada de la temperatura màxima al nord de cada illa. La temperatura mínima de la matinada de dimarts serà molt semblant, a l’interior i a les fondalades per davall de 5 ºC.

Dimecres continuarem amb el cel enterbolit i hi haurà més niguls baixos, continuarem amb vent del sud i temperatura estable.

Dijous serà el dia d’inflexió, s’atraca més aire fred i la borrasca se situarà al centre de la península, farà girar el vent i a l’est peninsular i a Balears serà de l’est. Hi haurà un increment de la humitat i provocarà l’augment dels niguls que ja poden deixar les primeres plogudes de l’episodi. La temperatura mínima pujarà.

A partir de divendres la baixa entrarà a la Mediterrània occidental i se situarà entorn de l’arxipèlag dissabte i diumenge.

Esperam plogudes persistents entre divendres i diumenge, cel tapat, vent, primer de l’est i dissabte de nord-est i una davallada de la temperatura màxima.

El darrer cap de setmana de novembre tendrem el primer episodi de precipitacions generals amb cara i ulls del mes.

23/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris